Informasjon fra Christianssands seilforening

SISTE I 2022: Sesongen 2022 ble avsluttet første søndag i advent med nisseseiling.
SISTE I 2022: Sesongen 2022 ble avsluttet første søndag i advent med nisseseiling.

Mange foreberedelser

I disse dager blir sesongen planlagt. Vi utdanner personell, søker om penger og har innetrening for jolleseilerne.

Geir Odmar Heldal • I år skal Christianssand Seilforening arrangere NM i Melges 24. Melges-seilerne og klasseklubben gir en ramme rundt det sportslige som gjenspeiler både Sørlandet og ikke minst sommerbyen Kristiansand.

Dette er den tiden av året vinden er stabil, det er varmt i både sjøen og i luften og nettene er lange. Det er slik seiling vi drømmer om hele vinteren.

Så Melgesene er i full gang med polering og ettersyn av seil og utstyr. Ut fra det forfatteren hører er det ambisjoner i luften om at « i år, da ... osv.»

Jolleseilerne er egentlig i gang hele året. Vi har noen samlinger og stoppunkter som markerer overgang mellom sommer og kort vinter. Sesongen 2022 ble avsluttet første søndag i advent med Nisseseiling. Dette er siste dag i Vinterserien, som går noen helger mot advent. Det hele ble rundet med premieutdeling og grøt med mandel på seilloftet.

VÅT JOLLEMORO: Nosedive er slikt som skjer under aktiv jolleseiling.
VÅT JOLLEMORO: Nosedive er slikt som skjer under aktiv jolleseiling.

I vintetidperioden blir treningene midt i uken for jolleseilerene flyttet innendørs, supplert med utetrening en gang i uken. Vi i CSF mener dette er viktig for å holde seilerne sammen slik at de blir klare til ny sesong.

Men når dagene blir lengre etter vinterferien klarer vi ikke å holde oss. Da begynner de ivrigste å seile for å forberede en mer aktiv sesong enn på mange år.

Sørlandscupene som klubbene i Aust og Vest-Agder seilkrets samarbeider om blir hovedfokus for jolleseilerne, utover Optimist, ILCA og RS Feva. Dessuten begynner det å dukke opp noen Sniper. Dette er kanskje noe vi får flere med på?

For de lokale kjølbåtene kommer onsdagserien i gang i igjen. For de som vil måle krefter med seg selv, båten og gode venner er dette en glimrende mulighet til kaste fortøyningene en gang i uken. Onsdagserien arrangeres i samarbeid med Vågsbygd seilforening.

Snart starter en ny sesong

Melges på kryss

Sesongen er under planlegging i Christianssand Seilforening (CSF), som i mange andre seilforeninger. Vi alle har våre særegenheter og tradisjonelle arrangementer, så også i CSF.

De siste fem seks år har CSF tatt sikte på å ha ett stort arrangement i året. Dette har resultert i mange fine arrangementer og har vist Kristiansand frem som en fantastisk seilerby.

Men vi har også hatt fokus på å få udannet mannskaper for å kunne arrangere gode, sportslige regattaer. Ha dyktige mannskaper med forståelse og kunnskap om seilasene og seilingen, og ikke minst vite å legge merker på riktig sted, hvor vind og strøm spiller inn. Skal det være ett eller to forankringer osv.

Den kompetansen har vi begynt å få og nye blir tatt med på arrangementene slik at også de får innsikt og ikke minst blir en del av det sosiale miljøet.

Men vi skal ikke bare arrangere for andre. Nye seilere skal også inn. Vi har de siste årene fått en liten, men ivrig jollegruppe. Her har vi rekruttert aktive inn i trenerrollen. Dette har flere gevinster: Trenerne får både innblikk i egen seiling og bidrar også til å rekrutteringen. Når ungdommer underviser nybegynnere skaper det en dynamikk bare de på samme alder kan forstå. Dette har vi fått gode tilbakemeldinger på fra hos foresatte.

Aktivitetene vi legger opp til har NM Melges 24 i august som det store arrangementet. I tillegg kommer vi de minst like viktige Sørlandscupene, og lokale regattaer og sosiale tiltak hver uke på treningene.

Christianssand Seilforening ser frem til en fantastisk sesong også i år!

Geir Odmar Heldal

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.