RASK: «Solo2» deltar i en av de viktfiske Class40 regattaene i år. Båten viste gode takter i natt, men taper på morgentimene.

«Solo2» henger med

Rune Aasberg og Simen Løvgren holder god båtfart mot proffene.

Publisert Sist oppdatert
MED: «Solo2« ligger sist av feltet i tet. Båten har falt fra en 6. plass til 11. i løpet av morgentimene.

«Solo2» hadde ikke den beste staren av Normandy Channel Race i går. Den norske båten kom ut på 20. plass av 24 startene. Men på ren båtfart avanserte de norske seilerne ti plasser før runding av Saint Marcouf i går kveld. 

Samlet felt

I natt avanserte «Solo2» ytterligere. På samme kurs som konkurrentene seilte båten seg helt opp på en 6. plass, bare 1,4 nm bak lederbåten. Nå ligger «Solo2» 7,8 nm bak lederbåten, men har bare 3 nm opp til 5. plass som er Rune og Simens mål for regattaen.

Båten ligger nå på 11. plass. De ligger sist av feltet i tet, bestående av nyere båter med proffe seilere. Mens «Solo2» hadde et fartsoverskudd i natt, så virker det som at de nå mangler det lille ekstra på farten.

For øyeblikket er det kaldt, grått og regn. Kjente forhold for de norske, som kanskje kan dra forhold av dette. 

Varierende forhold

Feltet seiler nå vest, sørvestover med vind fra syd. De har et lite stikk i skjøtet, og farten ligger på rundt 10 knop. Vinden vil øke etter som de avanserer mot vest, men vinden vil også minke utover mot kvelden. Det er ventet at regattaen vil ta 5-6 døgn. Normandy Channel Race er på 1000 nm.

Vinden fra sydvest vil stå ut dagen i morgen, som vil gi tøffe forhold rundt kysten av Irland, men dø ut 17. mai. Da vil vinden komme tilbake fra nord, som vil gi lette forhold. Regattaen vil by på vind fra alle kanter, i ulike styrker. Det gjelder å kjenne båtens fartspotensial under svært ulike forhold.

 

LES: – Målet er topp fem. 

 

 

Plassering kl 10.00

1 Serenis Consulting, 9,5 knop, 808 nm til mål

2 V and B, 9,7 knop, +0,6 nm

3 Imerys, 9,0 knop, +2,2 nm

11 Solo2, 7,7 knop, +8,6 nm

Følg regattaen her

 

 

DRAGRACE: Alt dreier seg om fart frem til Lands End som båtene når sent i kveld. Derfra blir det lans til østkysten av Irland.
GIR GASS: Simen Løvgren (t.v) og Rune Aasberg er klare for start i den store, internasjonale shorthanded-regattaen Normandie Challenge Race.