MODERNE: «Solo2» holder tempoet oppe, og er like rask som sine konkurrenter.

«Solo2» avanserer under slitsomme forhold

Det er et ukomfortabelt speedrace som Simen og Rune ser ut til å takle utmerket.

Publisert Sist oppdatert
LENS: «Solo2» har 60 nm før den harde kryssen starter.

For ett døgn siden lå den norske deltageren «Solo2» på 11. plass av Normandy Channel Race. I løpet av dagen avanserte de til en 10. plass. Som første natt, har Rune Aasberg og Simen Løvgren seilt godt i natt. Den norske Class 40-båten ligger nå på en 8. plass.            

Feltet har seilt lens nordover mot Tuskar Rock, men seilt høyere enn direkte kurs for å holde båten i plan. «Solo2» har holdt en lavere kurs, men klart å holde feltet i fart, noe som er imponerende. «Solo2» ligger 34 nm bak første båt, og må ta inn 10 nm for å avansere til en 5. plass som er regattaen mål.

Maxime Sorel i «V and B» som ledet i går har mistet ledelsen etter å ha seilt inn i fiskeutstyr som gjorde at måten måtte stoppe helt. Gjennomsnittshastigheten har så langt vært meget høy. Feltet har strukket seg enormt, og viser store fartsforskjeller på de nye båtene i forhold til de gamle. Den finske båten «Fuji» som hadde bedre start enn «Solo» ligger nå på 18. plass, 114 nm bak lederbåten.

Bankekryss venter

Feltet vil runde Tuskar Rock i ettermiddag. Da starter helvete. Det har vært tøff seiling med krapp strømsjø og mye sprut, men det blir mye verre når båtene skal krysse fra Tuskar Rock til Fastnet Rock i kveld, en distanse på 135 nm.

Men det varer ikke så lenge. I kveld starter vinden å dø, og ved midnatt skal den snu over til nord. Det gjelder å plassere seg riktig i forhold til vindskiftet. Det gir en mulighet far både å avansere, eller tape. Så langt har det meste dreiet seg om båtfart. Få båten til å yte 100 prosent.

Flere båter ute

Det er fjerde gang Simen og Rune deltar i Normandy Channel Race. To ganger har de brutt. Av de 24 båtene som startet har nå fire båter brutt, mens en båt har falt ut fra trackingen. «Groupe Setin» brøt etter at bobstaget brakk, staget mellom baug og baugspryd. «Obportus IV» har problemer med riggen. «Simple VE» 

har problemer med forstaget.  Peter Harding på «Phorty» har pådratt seg en ryggskade.

 

Plassering kl 0900, 16. mai

1. Imerys 556 nm til mål, 15,7 knop

2. V and B, 12,7 knop +14,9 nm

3. Sensation Class40, 10,9 knop, +17,4

8. Solo2, 12,7 knop, +34,6 nm

 

 

 

LEDER: Phil Sharp satte rekord over Den Engelske Kanal i vinter. Han seiler med spanske Pablo Santurde som har vunnet regattaen før. De seiler en Mach 40 tegnet av samme konstruktør som står bak Seascape-båtene.