RASK: «Solo2» holder høy fart etter å ha rundet Fastnet, og kan avansere på resultatlistene.

«Solo2« rundt Fastnet Rock

De norske Class 40-seilerne har det forbaska gøy 17. mai på havet. 

Publisert Sist oppdatert
SLØR: «Solo2» har 360 nm med rask slør foran seg. Båten holder en fart på over 12 knop.

– Vi feirer dagen på skrå i Irske-havet på vei mot Fastnet rock. Ikke så mye flagg og annet stæsj, men korrekt antrukket Zhik smock. Fest-frokosten bestod av to brødskiver og et knekkebrød.

 – Dessverre tok vi et feilslag inn i en bukt etter runding Tuscar rock, for å unngå sjø og strøm, noe vi angrer litt på nå. Men det er langt igjen og nå venter nedoverbakke fra Fastnet og nesten hele veien til mål, skriver Runde Aasberg og Simen Løvgren fra havet. De forteller at alt er bra med båt og mannskap

Holder farten

Phil Sharp og Pablo Santurde i «Imerys» har seilt svært bra, og stukket fra feltet. «Solo2» henger godt med og ligger i kveld, 17. mai, på en 9. plass, med 5. plass innen rekkevidde. «Imerys» seiler inn i et område med lettere vind. Det gjør det mulig for båtene bak å ta inn på lederbåtens forsprang på 35 nm til nummer to, og 58 nm til den norske båten. 

Etter et feltet rundet den berømte steinen syd for Irland midt på dagen, er tøff kryss blitt byttet med behagelig medvindseilas. 

Bare «V&B» holder høyere fart en «Solo2» for øyeblikket.

Krever sitt

Vi er i full kons hele tiden, 24/7. Normandy Channel Race er som en seil-maraton. Det går i ett: Hele tiden nye kurser, nye strategier, nye oppgaver, ny seilføring. Alt er nytt for hvert sted vi må passere. Siste nå var Tuscar Rock, helt syd øst på Irland etter at vi krysset Irske sjøen fra Lands End i England på en kjempefin slør. Neste er den legendariske Fastnet Rock, syd vest på Irland. Deretter er det tilbake til Frankrike med runding Guernsey og deretter i mål.

Fascinerende, utfordrende og forbaska gøy!

«Solo2» har 360 nm mil igjen til mål. Det er ut til å bli vind fra vest og nordvest hele veien. «Solo2» virker som en rask båt på denne kursen, og det gir muligheter for å avansere. 

 

LEDER: Phil Sharp og Pablo Santurde i «Imerys» rundet Fastnet 3 timer før båt nummer to.