Landmark 43 tar form
Landmark 43 tar form
Landmark 43 tar form
Landmark 43 tar form
Landmark 43 tar form
Landmark 43 tar form
Landmark 43 tar form
Claus Landmark.

Landmark 43 tar form

Claus Landmarks prosjekt har kommet et langt skritt siden vi først omtalte planene for den nye 43 foteren i juni. Nå er båtene under bygging og forhandlernett etableres world wide

Publisert Sist oppdatert

Claus Landmark sier til Seilas at han har vært bevisst med å ligge lavt  med dette prosjektet. Båtdesign er en fersksvare som drives av regler, trender og materialutvikling og Landmark er opptatt av å ha full ryggdekning for det som fremkommer i media.

Prosjektet som nå har fått internasjonal oppmerksomhet er norskinitiert og i betydelig grad påvirket av Landmark selv som initiativtaker og ”eier” av prosjektet. Denne rollen gir ham enerett til produksjon og salg av båttypen world wide. En oppstartsordre på seks båter ble solgt uten noen form for markedsføring før tegningene forelå. Av disse kommer fem til Oslofjorden og en går til Stockholm.

Til tross for at Landmark har vært tilbakeholdende med informasjon dukker det nå opp henvendelser fra fjern og nær og produksjon av seks nye båter planlegges slik at produksjonen kan fortsette  kontinuerlig og effektiv med én ferdigstilt båt hver 3. uke. Selv om de første båtene går til Norge er båten først og fremst beregnet på de store markedene der IRC reglen har fått et godt fotfeste.

Landmark Yachts AS eier former og øvrig produksjonsverktøy og produksjonen er således uavhengig av verft.

Landmark 43 tar form
Landmark 43 tar form

 

Båtene bygges her:

http://www.premiercompositetechnologies.com/mills_43.htm

Landmark 43 tar form

 

Landmark 43 er designet av

 www.mills.design.com

 

Riggen leveres av

www.formulaspars.com

 

- Dette er tre aktører som hver for seg er blant de ypperste og som har gjennomført en rekke prosjekter samme tidligere med stor suksess. Dette gir prosjektet en trygghet og garanti for sikker gjennomføring på høyeste kvalitetsnivå, sier Landmark til Seilas.

 

Båtene bygges som de mest sofistikerte one off båtene, men med produksjonsbåt finish.  Båten er eksempelvis laget for å kunne gå på grunn i høy hastighet uten betydelige skrogskader.

 

Landmark planlegger  lansering av båttypen på web i slutten av desember.

Båten presenteres på Dusseldorfmessen gjennom den tyske importøren.

Båt nr 1 skal prøveseiles i Dubai i slutten av mars.

 

Seilas vil senere presentere

Valg av seilmakere

Testing og utvikling av elektronsisk utstyr om bord

Samarbeidspartnere på ”Corporate Charter”

Utviklingen videre