SEIER: Lettelsen var stor om bord i Haakon Lorentzens båt da seier i siste seilas og derved også sammenlagt var et faktum.

Norsk seier i Swan One Design Worlds

Haakon Lorentzen gikk til topps i ClubSwan 36-klassen under Swan One Design Worlds som ble avsluttet i Valencia i går.

Det synes ikke så godt på resultatlisten til Swan One Design Worlds at det ble norsk seier, for Haakon Lorentzen seiler under brasiliansk flagg. Men som norsk skipper var de norske fargene like fullt representert på toppen av listen da til sammen ti seilaser var gjennomført. Med båten «Mamao» vant Haakon og hans brasilianske mannskap den foilende klassen ClubSwan 36 i konkurranse mot åtte andre båter.

CLUBSWAN 36: «Mamao» er i têt i den foilende ClubSwan 36-klassen.

Det ble en spennende avslutning på regattaen, for med en dårlig innledning på mesterskapets finaledag med en 7. plass, måtte Mamao-laget vinne den siste seilasen for å ta hjem seieren sammenlagt. Og det klarte de.

FORNØYD SKIPPER: Haakon Lorentzen kunne feire med norsk flagg da seieren var i havn.

– At vi klarte det, var fantastisk – og nå er vi altså verdensmestre i denne klassen. Det er første gang jeg har vunnet noe sånt, sa en godt fornøyd Haakon Lorentzen etter at de var i mål.

Den kanadiske taktikeren om bord, Ross McDonald, tilføyde:

– Vi startet den første seilasen i dag litt konservativt og gjorde det vanskelig for oss. Vi måtte ta for mange slag og tapte på det. Men det gjorde oss gira før finaleseilasen. Så jeg får si som de sier i Holywood: Uten drama blir det heller ingen god slutt.

Haakon Lorentzen følger med denne seieren i sin far, Erling Lorentzens, kjølvann på den internasjonale kappseilingsarenaen. Med 57-foteren «Saga» vant han flere store seilaser på 1970-tallet.

Norge var også representert i ClubSwan 50-klassen med 16 båter. Der kom Petter Muren fra Asker og hans lag i båten «Proxflyer» til kort i den tøffe klassen. De endte på 14. plass.

TØFT: ClubSwan 50-klassen samler noen av verdens beste seilere, og det skal godt gjøres å stikke seg frem. Norske «Proxflyer» er rød og har baugnummer 19.