ClubSwan 50

Nok en nordmann i den spennende Swan klassen

Seilas har tidligere presentert en spenende norsk satsning i den nye ClubSwan 50 klassen. Men Petter Myren & Co er ikke eneste norske seilere som vil være med på moroa.

Publisert Sist oppdatert

Petter Muren, Anniken Muren, Jan Muren og Elling Rishoff skal seile sammen i en ClubSwan 50 fra neste sesong av. Men den Sveits-baserte norske finansmannen Morten Kielland er allerede igang i den nye klassen. I disse dager seiler han og et mannskap med proffer i Palma Vela regattaen.

Etter to tredjeplasser første dag tok Kiellands «Mathilde» kommandoen og vant begge fredags seilaser etter å ha kontrollert feltet fra start i begge. Taktiker Sacha Pelisson, fransk OL seiler i 470 kassen var sterkt medvirkende til den norske suksessen. Etter fire seilaser er imidlertid fremdeles «Earlybird» som vant de to første seilasene  i tet. 

Pelisson uttalte etter dagens seilaser: - Forholdene var veldig utfordrende. Vi forsøker fremdeles, i likhet med de andre som seiler i denne klassen, å bli kjent med båten. Men vi har god fart og da vi hadde gode starter dreide det seg om å håndtere risikoen og holde oss foran konkurrentene. Laget er ganske nytt, men vi har en kjernegruppe som har seilt sammen i Mumm 30 og Wally. Morten fikk båten for halvannen måned siden og vi har trent i en uke i Saint Tropez og deltatt i en regatta i Marseille. Lærekurven er fremdeles bratt.  Her er det friskt og vi presser båten mer eller mindre til det ytterste. Det er morsomt og spennende. Maste-trimming og vektplassering er svært viktig. 

Resultater ClubSwan 50

1- Earlybird, Brandis Hendrik, 1+1+2+2 = 6

2- Mathilde, Kielland Morten H, 3+3+1+1 = 8

3- Niramo, Sönke Meier-Sawatzki, 2+2+3+3 = 10