Den italienske DRAUMEN

Et italiensk ektepar forelsket seg i en norsk ­Colin Archer-skøyte. Det ble et lykkelig, men ­besværlig ekteskap.

Publisert Sist oppdatert

– Che bella barca! Giovanni del Bono ligger for anker ved øya Ventotene utenfor Napoli i sin 31 fot Beneteau, etter en røff seilas. Han opplever båten som vinglete og utrygg under forholdene han har vært ute i og drømmer om noe mer solid og komfortabelt.

En klassisk båt glir inn i bukten med et kraftfullt skrog som er spisst i begge ender. Giovanni har aldri sett noe lignende og er rask til å ro over for å høre hva slags farkost dette er. Den entusiastiske sveitseren om bord kan fortelle at båten er en fantastisk sjøbåt, det er en ekte Colin Archer og den er finsk!

Vel hjemme begynner Giovanni å lete etter båttypen på internett. Etter hvert sporer han opp et verft utenfor Helsinki som bygger Colin Archer-båter. Kan dette være drømmebåten? Full av forhåpninger setter han seg på flyet til Finland og oppsøker verftet. Båtene ser bra ut, bunnsolid bygd i glassfiber og med kraftig, moderne rigg. Under en hyggelig middag med båtbyggere og fornøyde båteiere spør og graver Giovanni om filosofien bak båtene. Han får høre at de er inspirert av en gammel mesterkonstruktør fra over 100 år tilbake i tid.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS