Test fra arkivet: Contessa 35

TEST: Contessa 35 «Bootlicker» testet i England i 1975.

Contessa 35: Produksjonsbåten som vant One Ton Cup

Contessa i England er kjent for sjøsterke turseilere, men de har også bygget regattabåter. I Norge er Contessa 35 best kjent gjennom «Tessie», båten til Erik Aanderaa. En båt han setter hardt på prøve.

I 1975 var Henrich Nissen-Lie i Lymington i England og testet regattabåter. Dette var en spennende tid for regattaseiling, hvor utviklingen skjedde lynraskt. I 1973 bygde Doug Peterson entonneren «Ganbare», en båt som ble laget på lavt budsjett, men seilte rundt alle sine konkurrenter. Båten hadde bare fire vinsjer fordi 28 år gamle Peterson ikke hadde råd til flere. En feil merkerunding gjorde at båten ikke vant VM. Året etter var det syv båter konstruert av Peterson i VM. Ingen andre konstruktører hadde flere båter. Contessa 35 «Gumboots» vant. Dette var en regattaversjon med større cockpit, mindre overbygg og en annen innredning. Unge Doug Peterson hadde utviklet båter som var lettere og flatere i bunnen enn de tidligere vinnerne fra S&S og Dick Carter.

Contessa 35 var en kostbar båt i 1975, og det ble solgt få slike her hjemme. Vi fant en Contessa 35 fra 1977 i USA til salgs for 310 000 kroner.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER