Jorden rundt solo

Coville hjemme til jul

Bare et uhell kan frata Thomas Coville rekorden han har forsøkt å slå så mange ganger

Publisert Sist oppdatert

Med 2266 nautiske mil igjen å seile ligger Thomas Coville an til å være tilbake i Frankrike 1. juledag og vil å så fall slå den gamle rekorden satt av Francis Joyon i januar 2008 med mer enn en uke. Coville er nå på høyde med Kanariøyene etter et døgnmål på 561 nm. Igår kl 21:38 UTC lå han 2590.23 nm foran rekorden på 57 døgn 13 timer 34 minutter og 6 sekunder Joyon satt med den 29.8 m lange trimaranen «IDEC».  

Thomas Coville (FRA) og den 31 meter lange maxi trimaranen «SODEBO ULTIM» startet rekordforsøket  fra Brest 6. november og han må derfor være tilbake over mållinjen mellom Ushant og Lizard Point innen 3. januar kl 4:23:57 AM fransk tid, noe han ligger an til med klar margin.

Coville har gjort flere rekordforsøk tidligere, men først nå ser det ut til at han skal lykkes. Mens Francis Joyon ligger an til å miste sin rekord for soloseilas non stop, er han godt igang med et rekordforsøk med en fullt bemannet båt, og idet «IDEC SPORT» er på vei inn i the doldrums i Atlanterhavet har han opparbeidet et lite forsprang på den eksisterende rekorden som tilhører Loick Peyron.