Dagsturbåtene kommer
Dagsturbåtene kommer
Dagsturbåtene kommer
Dagsturbåtene kommer
Dagsturbåtene kommer
Dagsturbåtene kommer
Brenta 30
Brenta 38

Dagsturbåtene kommer

Dagsturbåtene har gode seilegenskaper og begrenset turkapasitet. Byssa er nærmeste restaurant. Her er bilder og film av den råeste av dem, Brenta 38

Publisert Sist oppdatert

Trenden mot dagsturbåtene startet som så mye annet i USA, der godt voksne seilere for hvem familieseiling var et tilbakelagt stadium, ønsket å nyte en seilende alderdom. Krav om vakre og klassiske linjer, gode seilegenskaper og enkel håndtering for aleneseilas eller med et begrenset mannskap var grunnleggende krav. Brenta har kjørt konseptet lengst og håper å få slogt båter også til Norge. I sommer blir en båt levert til Danmark. Det er Brenta som pryder vår siste forside.

Brenta 38 og 30

Luca Brenta revolusjonerte moderne seilbåtdesign med de første Wally- båtene. Hans stil er lett gjenkjennelig når han nå har gått i gang med dagsseilbåter av mindre format. Båtene er fylt av tekniske detaljer og på 38- foteren kan alle funksjoner nås via trykknapper på rattstammen. Her finnes ikke mye treverk, mens båt og rigg oser av kullfiber. Dette er en mini Wally der fall og skjøter er skjult og trimmes hydraulisk. Prisen er deretter og markedet er derfor nokså begrenset. Med 85 kvm seilareal på kryss og 4300 kg i skrogvekt er imidlertid Brenta 38 en fartsbombe. For den kresne og velstående soloseileren er dette den optimale dagsturbåten. Brentas særegne stil kommer også til uttrykk i den mindre 30 foteren som er enklere utstyrt, men  bygd i karbon og epoksy. Båten debuterte på Gardasjøen i fjor høst under perfekte forhold for testseilas med flatt vann og inntil 7 m/sek. Da viste båten seg fra sin beste side og var lett og behagelig å seile. Begge har det til felles at de passer best på innsjøer eller i lukket farvann da mannskapet sitter ubeskyttet på dekk.

Linker til andre dagsturseilere vi har omtalt på nett

J/100

J/124

E33 med stor cockpit

Carat, SwedeStars lillesøster

Omega hiver seg på bølgen

Kaidoz 31 -Seilbåt på en helt ny måte