Skisse av det nye løygang systemet.
Nytt rullesystem for turbåter
G1.tif
Nye airblocks i titan.
Flip-flop bolkk for mindre seilbåter.
Ny masteskinne vogner.
Pro trawler system gjør at du kan kjøre løygangen med fingrene på store regattabåter.
Harken lager heftige blokker. Denne som superyachts.
Rigg tTuner fra Harken kan båteier måler strekkrefter i hele riggen.

Nyheter fra Harken

Amerikanske Harken er ledende på dekksutstyr og var om bord i alle America’s Cup båtene. Her er deres nyheter.  

Publisert Sist oppdatert

Det er mye snadder for seilbåten på Harkens Stand på Mets. Her er noen av godbitene.

Mål riggen

Riktig trim på båten er viktig for farten. Ofte er det vanskelig å finne samme trim fra år til år, og mange justerer også om på riggen etter forholdene. Harken kommer nå med en måler som ser hvor mye strekk det er i vant og stag. Apparatet er laget for båteier og vil koste noen tusenlapper. Den måler de fleste dimensjoner og typer rigger, også PBO. Produkter ble nominert under Dame-award. Produktet er rettet mot alle som vil seile fortere. Løp å kjøp.

Fingertip kontroll

Harken har utviklet et system for å justere løygangen på regattabåter. Systemet er testet ut på Torbjörn Torqnvists «Artemis», som nettopp vant VM i TP 52. Systemet ligger skjult under dekk og fungere på samme måte som Magic-drum til X-yachts. Det vil si at man har to hjul med forskjellige diameter koblet sammen, og at linen man justerer er koblet til det store hjulet, noe som skaper en stor utveksling. Med Harkens nye system kan man justere løygangen med en hånd selv på en stor båt. Systemet har også potensialet til å slå an i større turseilere også da det blir mindre tau og rot i cockpiten.

Rigg tTuner fra Harken kan båteier måler strekkrefter i hele riggen.
Harken lager heftige blokker. Denne som superyachts.

Nye rullesystemr for forseil

Harken har utviklet to nye rullesystemer. Et for cruising og et for regatta. Regatta versjonen er ekstra lett og aero dynamisk. Systemet tåler høyt drag i fallet og har to spor i profilen. Systemet leveres i fire størrelser og passer båter fra 22 til 65 fot. Crusing versjonen har ett spor og rundt profil. Dette systemet levers i to versjoen som passer båter fra 28 til 46 fot. Harken har også kommet med et nytt forstagsprofil for regattaseilere produsert i kullfiber i stede for plast som er vanlig. Profilet har en pre-feeder med ekstra lav friksjon.

Nye vogner på masteskinnen

Harken har oppgradert vognene på sitt masteskinnesystem med et bedre rullesystem. Vognene er utstyrt med fritt rullende baller som holdes på plass selv når vognen ikke er i sporet. Systemet er utviklet for store seilbåter fra 60 til 90 fot.

Flip-flop blocker

Harken utvider sitt utstyrstilbud for små seilbåter med ledeblokker som kan vinkles. Vinkelen inn i blokken er særdeles lav. Du får den i to utgaver, Med stopper og med tikkeblokk som bremser tauet 1:15.