ÅRETS BÅT I EUROPA

KOMPAKT: Deher 34 er en allrounder. Foruten vakre linjer, også en komfortabel og rask turbåt.
ELEGANT: Dehler 34 er hyggelig under dekk. Godt med plass er det også.
STOR: Grand Soleil 58 flytter seg raskt i lett vind. Cockpiten er utformet for turseiling.
LUKSUS: Grand Soleil er typisk italiensk under dekk.
KONSERVATIV: J/112e har flotte linjer, og supre seilegenskaper. En av få nye båter med kun ett ratt.
STIL: Ofcet 32 viser nye veier. Båten måler både gunstig inn under IRC, samt har gode sløreegenskaper. Dessuten er den også helt grei for turseiling.
LETT: Ofcet 32 er bygget lett, men innredningen er godkjent for tur.
STOR: Pogo 36 har mye volum under dekk. Båten har tre lugarer og mye plass.

Lesernes kåring: Raske turseilere

Årets båt i Europa-prisen blir delt ut 21. januar. Frem til da kan Seilas’ lesere stemme på sine favoritter. Stem frem den beste raske turseilere.

Publisert Sist oppdatert

Sporty båt for alle

Dehler 34 er en kameleon. En båt som både egner seg for turseiling, men kan spekkes opp til rendyrket racing. 34-foteren får en bredt skrog med mye volum. Båten har potensialet til å ta opp arven etter Dufour 34 Performance her hjemme. Voulmet under dekk er overraskende stort. 

 

Høy fart i stil

Grand Soleil 58 er en modell som viser verftets nye retning. Seks båter er solgt før første båt var satt i vannet. Flaggskipet er renere i linjene, og enklere å seile for et begrenset mannskap. Bak skroglinjene står Umberto Felci, som også har tegnet Dufour I mange år. Også interiøret har fått et løft.

 

Definisjonen på Performance cruiser

J/112e ligger helt opp til kategoriens definisjon. Båten erstatter J/109 som ble en stor suksess. J/112e har alt vist at båten har klart å følge forgjengeren på regattabanen, samtidig til by mer komfort og plass under dekk. Kanskje den vakreste båten i dette segmentet på mage år. 

 

Den trendy franske

Ofcet 32 er en båt laget av et verft med stor suksess i Mini Transat. Nyheten har linjer fra Marc Lombard, som også står bak RM og flere Jeanneau. Ofcet 32 er tilpasset IRC, men får linjer ingen har sett. Kanskje en trendsetter. Båten skal måle seg mot Sun fast 3200 og JPK 1010 med et tilsvarende IRC-måletall. 

 

For lange strekk

Pogo begynner å bli godt kjent her hjemme. Deres nye 36-foter er perfekt for Norge. Båten er større både under dekk og i cockpiten enn de fleste 40-foterne. Båten liker seg godt på skarpe slørevinkler, men også kryssegenskapene imponerte. Dessverre blir måletallet på denne typen alt for høyt for å kunne hevde seg på regattabanen.

 

 

 

Create your own user feedback survey