ÅRETS BÅT I EUROPA

Lesernes kåring: Raske turseilere

Årets båt i Europa-prisen blir delt ut 21. januar. Frem til da kan Seilas’ lesere stemme på sine favoritter. Stem frem den beste raske turseilere.

Publisert Sist oppdatert

Sporty båt for alle

Dehler 34 er en kameleon. En båt som både egner seg for turseiling, men kan spekkes opp til rendyrket racing. 34-foteren får en bredt skrog med mye volum. Båten har potensialet til å ta opp arven etter Dufour 34 Performance her hjemme. Voulmet under dekk er overraskende stort. 

 

Høy fart i stil

Grand Soleil 58 er en modell som viser verftets nye retning. Seks båter er solgt før første båt var satt i vannet. Flaggskipet er renere i linjene, og enklere å seile for et begrenset mannskap. Bak skroglinjene står Umberto Felci, som også har tegnet Dufour I mange år. Også interiøret har fått et løft.

 

Definisjonen på Performance cruiser

J/112e ligger helt opp til kategoriens definisjon. Båten erstatter J/109 som ble en stor suksess. J/112e har alt vist at båten har klart å følge forgjengeren på regattabanen, samtidig til by mer komfort og plass under dekk. Kanskje den vakreste båten i dette segmentet på mage år. 

 

Den trendy franske

Ofcet 32 er en båt laget av et verft med stor suksess i Mini Transat. Nyheten har linjer fra Marc Lombard, som også står bak RM og flere Jeanneau. Ofcet 32 er tilpasset IRC, men får linjer ingen har sett. Kanskje en trendsetter. Båten skal måle seg mot Sun fast 3200 og JPK 1010 med et tilsvarende IRC-måletall. 

 

For lange strekk

Pogo begynner å bli godt kjent her hjemme. Deres nye 36-foter er perfekt for Norge. Båten er større både under dekk og i cockpiten enn de fleste 40-foterne. Båten liker seg godt på skarpe slørevinkler, men også kryssegenskapene imponerte. Dessverre blir måletallet på denne typen alt for høyt for å kunne hevde seg på regattabanen.

 

 

 

Create your own user feedback survey