TO RASKE: Dehler 34i forgrunnen med X-34 bak.
TO RASKE: Dehler 34i forgrunnen med X-34 bak.

Spreke 34-fotere med plass under dekk

På papiret skal Dehler 34 være den raskeste, men det var lite som skilte fartsmessig da vi prøveseilte den mot X-34  i Barcelona i høst. Volum og pris taler imidlertid i Dehlerens favør. Dette er seilbåter med seilglede som beste salgsargument.

Publisert Sist oppdatert

Høsten 2007 seilte Mikkel Thommessen X-34 og Dehler 34 fra Barcelona i forbindelse med Årets Båt i Europa, hvor begge var nominert, men ingen av de vant. Klassen under 10 meter ble vunnet av Jeanneau Sun Fast 3200. Dehler ble like etter kjøpt opp av Hanse som gjorde små endringer på Dehler 34 og omdøpte den til Dehler 35.

Et av spenningsmomentene under kåringen av årets båt i den nest minste klassen var sammenligningen mellom de nye X-34 og Dehler 34. To båter med svært mange likheter, og rettet mot samme kjøpegruppe.

Vi var med å seile båtene mot hverandre utenfor Barcelona i november. Båtene ble prøveseilt i relativt lett vind. Begge båtene er ypperlige, både til tur- og regattaseiling, så lenge det holder med to lugarer. Sammenlignet med rimeligere turseilere med samme lengde så er disse to båtene trangere under dekk, men byr på seilingsegenskaper som ikke kan sammenlignes. Det er som sportsbiler kontra familiebiler.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS