TROMMEL: Snubb Air fra Harken er utviklet for å erstatte vinsjen på J/70. Den er lavere og lettere, og fungerer som en tikkeblokk.
ALLSIDIG: Snubb Air er utviklet som en tikkeblokk, men med en ring på toppen er det mulig å bruke vinsjhåndtak.
VINSJ: Snubb Air erstatter vinsjen på J/70 som ikke brukes med vinsjhåndtak.

Vinsj som ikke er vinsj

Harken har utviklet ny detalj for J/70. Den kan beskrives som en kombinasjon av  tikkeblokk og vinsj.  

Publisert Sist oppdatert
VINSJ: Snubb Air erstatter vinsjen på J/70 som ikke brukes med vinsjhåndtak.

Harken SnubbAir 1300 er en trommel for bedre kontroll på skjøtet. Se på den som en stor tikkeblokk. Den er utviklet for J/70 og kan erstatte vinsjen på dekk. Den passer rett i hullene til den eksisterende vinsjen, og jobben er gjort på noen minutter.

Les om årets utstyrsnyheter her.

Mer komfortabelt

Vinsjen i J/70 kan være litt i veien for mannskapet i J/70.

– Jeg tror en og annen 2’er og 3’er i J/70 vil nikke anerkjennende til de runde kantene oppe på denne, og huske tilbake på noen minneverdige blåmerker fra tidligere møter med de gamle vinsjene. Disse er også lavere og antakelig lettere enn de gamle, forteller Magne Klann som selger J/70 i Norge, og som har hatt mange timer i båten.   

Allsidig

Ved å montere en ring på toppen, kan SnubbAir brukes sammen med vinsjhåndtak med direkte rotasjon. På den måten kan enheten benyttes som en vinsj, men uten gir.

– Det er nok ikke noen stor hemmelighet annet enn at det er en vinsj til å bruke uten vinsjhåndtak. Små fordeler, men likevel noe. De nye båtene har så langt ikke kommet med disse, sier Klann.

SnubbAir koster 225 dollar i USA.

Les har hvordan de beste J/70-seilerne håndterer båten. 

 

 

1522654c14f7ac7b3884fc118eddc4d1611d37