Harken kommer med nyheter

Helt ny vinsj-serie skal lanseres

Helt ny vinsj-serie skal lanseres

På den nye First 35 står en nyhet som ikke er lansert ennå. SEILmagasinet kan allerede nå fortelle om nyheten.

Publisert Sist oppdatert

På messen Öppna Varv på Orust var SEILmagasinet om bord i nyheten First 35, men det var ikke bare båtnyheten som tilkalte seg vår oppmerksomhet – i cockpiten var det montert Harken-vinsjer vi ikke hadde sett før.

Erich Hagen, hos Harken i Sverige, bekrefter at den amerikanske produsenten kommer med nye vinsjer, selv om han er litt restriktiv med informasjon – for vinsjene skal ikke lanseres før i februar.

MER. – Det jeg kan si er at det er mye nytt med de nye vinsjene, ikke bare det man kan se, sier Erich Hagen til SEILmagasinet.

Den innlysende og synlige nyheten er sporene som er frest ut på selve trommelen. Men ifølge Hagen er det mye annet som også er helt nytt.

– Vinsjene er laget først og fremst med tanke på å redusere monteringstiden for båtbyggere, men den nye designen på trommelen gjør vinsjen til noe helt annet å seile med, sier han.

PLAST. – Det er spesielt når man skal gi ut på vinsjen at sporene kommer til sin rett. Seilere som har prøvd den sier at vibrasjonene er minimale slik at man forstyrrer båt og seil minst mulig, fortsetter han.

I tillegg til sporene skal vinsjene være «vedlikeholdsfrie».

– Konstruksjonen gir minimalt med vedlikehold, mest fordi de ikke skal smøres.

– Fordi, avslutter Erich Hagen, lagrene er av hard plast.