Vinsj med patent
Vinsj med patent

Vinsj med patent

Holmatro lanserer en vinsj de mener er markedets beste.

Publisert Sist oppdatert

Holmatro er et nederlandsk selskap som er kjent for sine hydrauliske systemer. Selskapet har kjøpt en patent som skal gi vinsjen en unik friksjon mot skjøtet. «Grip & Run» patenten gir maksimal grep, men gjør det også mulig å slippe ut skjøte i jevne bevegelser selv under stor belastning. Sjefen for Holmatros maritime avdeling, Jan Uijtdewilligen, er sikker på at de har utviklet markedets beste vinsj.

Lett og enkel

I følge Holmatros pressemelding er vinsjen 50 prosent lettere enn tilsvarende vinsj på markedet. Selvskjøteren biter seg fast i tau i en rekke diametre, også tynnere moderne tau som blir brukt mer og mer. Vinsjen har et lagersystem som gir minimal motstand og krever nesten ingen vedlikehold.

Godt testet

Seilere fra Alinghi, BMW Oracle, Ecover, Gitana og Groupama har vært med på å utvikle vinsjen. Den er også blitt brukt på Extreme 40 katamaranen som Holmatro sponser.

Nytt vinsjhåndtak

Det nederlandsk selskapet har også utviklet ett nytt vinsjhåndtak i aluminium som minner mye om Lewmars som fikk Dame Award pris for noen år siden.