Steinar Johannessen i Skaane Marine med Orbitblokker.
Orbits minste blokk.

Lette og sterke blokker

Ronstan bruker tau i stede for sjakler, og lager blokker som tåler 27 000 ganger mer enn sin egen vekt. Nå er serien komplett.

Publisert Sist oppdatert

Ronstans Orbitblock serie fikk pris i kategorien dekksutsyr under Dame Award prisutdelingen på Mets. Du kan lese om hvilket utstyr som vant pris her.

Pressemelding fra Skaane Marine

Med lanseringen av Ronstan Orbit serie 20 og serie 30 er endelig hele Ronstans Orbit serie komplett. Fra den minste serie 20 blokken, som med sine bare 9 gram kan løfte hele 27 000 ganger sin egen vekt, eller 250 kg, til den komplette High Load Orbit serien som finnes helt opp i 250 mm skivestørrelse for belastninger opp til 39 tonn!

 

Mellom disse finnes en stor serie kulelagerblokker i størrelsene 20, 30, 40, 55 og 70 mm for joller, kjølbåter og mindre regattabåter, og High Load blokkene i størrelsene 60, 75 og 100 mm for cruiser/racere og regattabåter fra 36 fot og oppover.

 

Seriene 20 og 30 er spesielt viktige for Ronstan, som med sin Australske opprinnelse er spesielt sterke innenfor Skiff- og jollemiljøet, som stadig etterspør lettere, sterkere og bedre tilpassede produkter. Ronstan har tatt en modig avgjørelse med å gå for Dyneema® Links for alle* sine blokker, og dermed eliminere den tunge, kraftige og umoderne sjakkelen. Dyneema® linken er utrolig anvendelig, og passer mye bedre for innfestning i carbon festepunkter eller webbing enn den tradisjonelle sjakkelen.

 

*I serie 30 finnes også svivelblokker med syrefast hode, samt at alle blokker kan konverteres til tradisjonell sjakkelinnfestning.

Seilas skrev om blokkene når de kom på markedet. Du kan lese saken her.