Eurosaf valg

stighvidesmith
stighvidesmith

Det gikk som fryktet i Sofia

Stig Hvide Smith manglet støtte i Øst- og Sør Europa og trakk sitt presidentkandidatur

Publisert Sist oppdatert

Det har lenge vært klart at den norske kandidaten Stig Hvide Smith ikke ville ha særlige sjanser til å nå opp i presidentvalget i EUROSAF. Denne organisasjonen har en konstitusjon det er stor uenighet om, og de mange små nasjoner i Sør og Øst-Europa har betydelig flertall ettersom alle nasjoner har en stemme uansett antall seilere. Sør-Europa hadde videre samlet et betydelig antall av såkalte proxies, stedfortredere, mange av disse fra Bulgaria som heller ikke var på Hvide Smiths side.

Trakk sitt kandidatur

For de større nasjonene som representerer omtrent 70% av antallet seilere oppleves dette som urettferdig, og disse nasjonene presser på for å få en mer rettferdig stemmeordning. Derfor hjalp det lite for Hvide Smith å ha et betydelig flertall av seilerne bak seg, og i visshet om dette trakk han sitt kandidatur som president. Følgelig ble Josep Pla fra Andorra valgt ved akklamasjon.

Vi ha en mer rettferdig konstitusjon

Tidligere på dagen hadde generalforsamlingen bestemt å fortsette prosessen for en videre utvikling av konstitusjonen, og forslaget fra den tidligere Executive Committee ble godkjent med visse tillegg. Prosessen for en mer rettferdig konstitusjon vil pågå frem til neste generalforsamling, og blir trolig avgjørende for EUROSAFs fremtid som europeisk forbund for seilsporten.

Hvide Smith stilte ikke til valg som visepresident, og EUROSAF har dermed disse visepresidenter:

Castanedo, Mar ESP

Chamera, Tomasz POL

Coskuner Genc, Pinar TUR

Dobzhitskaya, Yana RUS

Hass, Timo GER

Kakalikas, Dimitris GRE

Predieri, Marco ITA