Det ordner seg i Arkhangelsk

Med namsmann og guvernør på laget hadde eier og skipper på «Britannia» en god dag i Arkhangelsk går.

Publisert

Dagen startet med at namsmannen masjerte inn på vertfsområdet og forlangte at lagerrommene der «Britannia»s utstyr er plassert skulle åpnes. I løpet av gårdsdagen kom de gjennom to rom og fikk båret ekstraustyr til båten. Mannen som var mistenkt for å overmale navnet på hekken og som søndag ikke hadde kjennskap til hvor nøklene befant seg, hadde plutselig full kontroll og har lovet å bistå med å åpne de øvrige lagerne idag.

Det andre viktige gjennombruddet skjedde på guvernørens kontor igår ettermiddag. Her var det arrangert et møte mellom Sigurd Coates og Espen Glad og mannen som representerer guvernøren i saker som ha med internasjonalt samarbeide å gjøre. Denne mannen var fast og klar og formidlet budskapet fra sin øverste sjef: Alt skal gjøres for at «Britannia» skal få seile. Dermed kan man regne med samarbeide også fra havnesjef og tollere.

Flytekraner er nå på vei og vil etter planen ligge i posisjon ved «Britannia» kl 2100 i kveld. Da er det spådd tilnærmet vindstille og med de lyse netter man for tiden har i Arkhangelsk, vil det være mulig å starte arbeidet med å sjøsette båten umiddelbart. Går alt etter planen, ligger »Britannia» på vannet imorgen formiddag.