UTKIKKEN

Digital seilas

Hele Seil-Norge samles i ett riksdekkende seilblad fra og med november i år.

Publisert Sist oppdatert

Hele Seil-Norge samles i ett riksdekkende seilblad fra og med november i år. KNS har valgt å gå inn i SEILmagasinet med klubbsider i likhet med 20 øvrige foreninger langs hele kysten. Dermed bindes seilforeningene sammen i ett blad med profesjonell journalistikk om seiling og seilsport.

Mediebransjen er i sterk endring for tiden, på godt og vondt. Mens annonseinntekter og løssalgsinntekter faller kraftig for de fleste aviser og magasiner, vokser det frem nye digitale kanaler og distribusjonsformer. Norsk Maritimt Forlag har valgt å satse digitalt på nettsider, nyhetsbrev og apper.

Både SEILmagasinet og Seilas finnes nå som apper i App Store og Google Play. Appene er søkbare. Her ligger alle magasinene fra og med 2006 med samtlige tester, turtips. gjør-det-selv-artikler, langturberetninger og reportasjer for øvrig. Et skattkammer for alle seilinteresserte, som etter avtalen KNS og Norsk Maritimt Forlag har inngått, nå blir gratis tilgjengelig for alle KNS-medlemmer.

KNS-medlemmer og alle andre digitale abonnenter får nå tilgang til alt innholdet fra både SEILmagasinet og Seilas. Innholdet i de to tidligere konkurrentene ble samkjørt i 2016, og er nå samlet i ett digitalt magasinprodukt. Også nettsidene vil bli slått sammen i tiden som kommer. Abonnementsansvarlig Hans Petter Jensen i Norsk Maritimt Forlag forteller om stor interesse for digitalt abonnement blant leserne. Over 1000 har tegnet abonnement via nettsidene i løpet av lanseringsåret i fjor.

KNS er den første foreningen som velger en heldigital abonnementsløsning for alle medlemmene.

– Vi synes dette er blitt en god avtale der medlemmene i KNS får et digitalt tilbud som de ikke har hatt tidligere. Vi har fått mange forespørsler om digital tilgang til innholdet, og vi er glade for at vi nå kan gi medlemmene dette, sier generalsekretær Anders Kristensen i KNS.

De øvrige foreningene abonnerer på magasinet, og medlemmene i dem kan få digital tilgang gjennom apper og plussartikler i et helt år for en symbolsk pris (270 kroner).

Medlemmene i KNS vil også få et spesialtilbud på SEILmagasinet, som vil videreføre det innholdet mange av medlemmene har lært seg å sette pris på gjennom mange år.

KNS-medlemmer som liker å lese Ragnar Kvam jr.s betraktninger i Bestikket eller vil følge med på Axel Nissen-Lies oppdateringer om seilbåter og utstyr og som setter pris på redaksjonens mange nyttige og inspirerende artikler om seiling, kan altså fortsatt gjøre det. I SEILmagasinet fra og med november i år.

KNS vil på sin side utgi Seilas som et medlemsnært klubborgan fire ganger i året med innhold knyttet til foreningens aktiviteter.

Vi synes KNS har valgt en god og fremtidsrettet løsning. Medlemmene får nå fri tilgang til landets største artikkelbank om seiling, og artiklene kan leses på PC, lesebrett og smarttelefon når som helst og hvor som helst der det er internett. Artiklene i appene kan også lastes ned og leses offline på seiltur.

De som vil hygge seg i godstolen med gode gammeldagse blader mellom hendene, kan fortsatt gjøre det. Med et klubbnært Seilas og med hele Norges SEILmagasinet.

Vi ser frem til fortsatt følge!