VM ORCi

Kommer ikke til Norge
Kommer ikke til Norge

Dobbelt Landmark 43 triumf

Både Claus Landmarks «Santa» og Torkjel Vallands «White Shadow« vant sine seilaser igår.

Publisert Sist oppdatert

Det ble en strålende dag for de to norske Landmark 43, «Santa» og «White Shadow» på Øresund utenfor Skovshoved igår. Begge vant sine puljer i den 59 båter store klasse B og Claus Landmark har overtatt ledelsen sammenlagt. Valland ligger på 4. plass tett bak to X-41. Gårsdagens seier var Landmarks andre i serien og kom etter en brilliant start. På korrigert tid var han nesten ett minutt foran nummer to på en kort bane på bare 5 nm. Utseilt tid var så vidt under 50 minutter.

- Det er tøff seiling i denne klassen, sa Claus Landmark etter målgang. - Det er veldig jevnt og vi må være svært fokuserte for å få gode resultater. Foruten Landmark selv har «Santa» følgende mannskap: Morten Henriksen, Petter Hagelund, Klabbe Nyløf, Christoffer Jakobsen, Calle Andersen, Lars Landmark, Henrik Dahl, Erik Brunborg, Geir Begby og Stian Tønnesen.

For de øvrige norske båtene gikk det ikke like bra. I klasse B ble Ronny  Lindquist nummer 18 med «X-en min» og Aasmund Drolsum nr 23 med «Magic». I klasse A for de største båtene, der det deltar 13, ble Christen With i «Rå Glede» nummer 10 og «Al Capone» med Christian von Trepka nummer 11. Best av de norske i klasse C er foreløpig «Hazards Chase», Pål Terje Christiensen som igår ble 15 i sin pulje og som ligger på 31. plass sammenlagt.

Mesterskapet fortsetter idag.