Test fra Arkiver: Dufour 405

Test fra arkivet: Stilfull turkomfort

Dufour 405 er en herlig turbåt med et tiltalende indre som byr på mye fin bokomfort. I lite vind er båten lett-dreven – og noe mer fikk vi dessverre ikke prøvd.

Publisert Sist oppdatert

Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 11 år tilbake og funnet en test av Dufour 405. Testen var publisert i SEILmagasinet nummer 9-2009, og ble skrevet og utført av Morten Jensen.

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager. Videre vil den havne i vårt enorme digitale testarkiv.

Prøveseilasen var lagt til Hankø for at vi skulle få vind og bølger. Det vi fikk, var imidlertid flatt vann og 4–5 m/sek – maksimum. Førsteinntrykket vi fikk av Dufour 405 var derfor under særs snille forhold. En båt røper imidlertid gjerne noen egenskaper også når det er slike forhold, og det Dufour 405 viste oss, var at hun er lettdreven. Det skulle ikke rare pustene til før båten oppnådde såpass til fart at man vil foretrekke å seile fremfor å gå for motor. Og med forseilet på rull og «stack-pakket» storseil er det fort gjort å sette seil.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS