– Mange ukjente navn lover godt

Eira Naustvik holdt digitalt møte for å lokke nye regattaseilere. Oppmøtet var over all forventning.

Publisert Sist oppdatert

Møtet ble holdt av Shorthandedsailing Norway med støtte fra SEILmagasinet. Møtet 14. april er første i en serie av tre. Eira Naustvik brenner for å få flere nye fjes på regattabanen, og opplever at terskelen for å komme i gang er høy. Ideen bak møtene er å hjelpe nysgjerrige seilere til å delta på regattaseiling. Derfor var det gøy å få en så bra oppslutning med mange nye navn, mindre kjent i shorthandedmiljøet.

Fra hele lander

– Det er gøy å se at møtedeltagerne kommer fra hele lander, fra Tromsø i Nord, og nedover hele kysten, forteller Eira. Hun gleder seg også over at det er så mange kvinner blant møtedeltagerne. Eira hadde i utgangspunktet tenkt at 20-30 ville følge møtet, men så at over 150 hadde meldt interesse, og innså at det var stor interesse for temaet. Til sammen var det neste 200 personer som deltok.

Film fra 2020

Møte var i høy grad basert på en film SEILmagasinet produserte i 2020 for å få nye seilere til regattabanen, et tema Naustvik brant for da også. Filmen kan du se på toppen av saken.

Du kan også laste ned presentasjonen med notatene til møtet.

To nye møter

21. april holdes neste møte. Det skal handle om praktiske forberedelser for regattaseiling, hvordan forstå seilingsbestemmelsene, om sikkerhet, kappseilingsregler, treningstips, og enkle trimmetips.

Meld deg på møtet her

28. april blir temaet på vei til start. Hvordan legge strategien for en regatta, hvordan sjekke vær og strøm, hvordan klargjøre båten, og litt om startprosedyrer og sikkerhet.

SEILGLEDE: Eira vil ha flere seilere til regattabanen og ser ut til å lykkes.
SEILGLEDE: Eira vil ha flere seilere til regattabanen og ser ut til å lykkes.