TRØKK: Det var mer liv og folk på Öppet Varv enn i Marstrand.
MARSTRAND: Det var god plass på bryggene under Marstrand Boat Show fredag.
VERFT: Nyheten til Hallberg-Rassy stod innendørs. 40-foteren skal seile i desember.
NY: Arcona selger også bra, og denne 46-foteren skal til Norge.
ANNERLEDES: Jeanneau Sun Loft 47 er utviklet for chartermarkedet.
KØ: Høyest tetthet av folk var det på utsalget til Pelle P på Ellös.

Mer trøkk på Ellös

Skal du på båtutstilling til Sverige, men får bare tid til å velge en, så holder det å reise til Orust.

Publisert Sist oppdatert
MARSTRAND: Det var god plass på bryggene under Marstrand Boat Show fredag.

Öppet Varv og Martstrand Boat Show holdes samme helg, og konkurrerer om det samme publikum. Öppet Varv er blitt et Hallberg-Rassy Show, med Sweden Yacht Group og brukte seilbåter, men har også flere utstillere på land enn noen gang. 

Nyheten er ikke ferdig

Den viktigste nyheten på Ellös er ikke en gang ferdig. Det er Hallberg-Rassy 40c som for tiden får montert teakdekk. Båten skal seile før jul, og få premiere under messen i Dusseldorf. 

I Marstrand kommer seilbåtene i skyggen av motorbåtene. Det største trekkplasteret er helt klart nye X4.0 fra X-Yachts, en båt vedrt å se, men som også kommer til Båter i Sjøen. Sun Lofte 47 er en spennende båt, men utviklet for charter, og vil nok neppe appelere for privatmarkedet. Arcona viser også sin 46-foter med innredning i eik, og nye vinduer i overbygget. Båten er kjøpt av en nordmann. 

Folksomt på Orust

Mens det var tomme parkeringsplasser i Marstrand, måtte besøkende gå langt fra parkeringsplassen ned til bryggen på Ellös. Det virker som at det tradisjonsrike Öppet Varv har mer tak på publikum enn nye Martstrand Boat Show som viser seilbåter for tredje gang. 

Valuttakursen er i Öppet Varvs favør. Mens Hallberg-Rassy selger båter i svenske kroner, så lider importørene av utenlandske båter av en svak svensk krone. 

Magnus Rassy er svært fornøyd med hjemmemarkedet og kan glede seg over å ha solgt tre 44, fem 340 og en 310 til svensker i år. 

På Ellös er også Båtagent som selger bruktbåter. De har hatt en god sesong med over 150 solgte båter. Det er tydlig at de svenske markedet handler om bruktbåt, og svenskbygde nye båter. Dette finner du på Ellös og kan være forklaringen på at det var her det var trøkk på fredag. 

Messen fortsetter på lørdag og søndag. 

VERFT: Nyheten til Hallberg-Rassy stod innendørs. 40-foteren skal seile i desember.
NY: Arcona selger også bra, og denne 46-foteren skal til Norge.
X-YACHTS: X4.0 er den store nyheten i Marstrand, men båten kommer også til Oslo.