Avgjort:

EMPIRE ble Årets Turseilere 2012

EMPIRE ble Årets Turseilere 2012

Folket og juryen var enige: EMPIRE ble Årets Turseilere 2012

Publisert Sist oppdatert

Familien på fire om bord i Bavaria 42-en EMPIRE, som har vært på langtur i syv år og fire måneder – rundt hele jorden – ble Årets Turseilere 2012. Eivind (46), Heidi (38), Eirik (4) og Marius (2,5) klappet til kai i hjemmehavnen i Bestumkilen i Oslo 3. november i fjor høst.

ENSTEMMIG. Denne ikke helt dagligdagse turen mente både seilmagasinet.nos lesere og juryen lå hakket over prestasjonene og opplevelsene til de øvrige nominerte, og det ble til slutt en enstemmig avgjørelse. Kanskje ikke så overraskende, for EMPIRE-mannskapet har berettet om sine opplevelser under hele turen med artikler i nesten hver eneste utgave av Seilas siden de dro avsted i 2005.

Også den gangen var det folket som stemte dem frem; Seilas inviterte den leserne sine til å stemme over hvem de ville ha som langturseilende artikkelskrivere de nærmeste årene. Ikke bare har Eivind og Heidi vært tro i tjenesten som artikkelskrivere, de har også gitt leserne et levende og inspirerende innblikk i hva det innebærer å være på langtur – både når det gjelder livet om bord og hva de har opplevd på alle stedene de har besøkt.

De har også delt erfaringer med leserne når det gjelder sjømannskap og det å holde båt og utstyr i god stand til enhver tid.

DOBLET MANNSKAPET. Helt vanlig er det ikke at mannskapet øker ad naturlig vei i løpet av en jordomseiling, men om bord i EMPIRE ble mannskapet fordoblet i løpet av turen. Eirik ble født i Australia i mars 2009. Også Marius ble født i Australia, da de besøkte landet for andre gang. Det var i oktober 2010.

Nå er familien vel i havn i Oslo, hvor det skal trenes på hverdagslivet – ikke minst for de to yngste som aldri har bodd fast i noe hus tidligere.

FIRE AV TI. 1250 lesere avga sin stemme til de fem nominerte kandidatene til turseilerprisen, og 39 prosent av dem gikk til mannskapet om bord i EMPIRE.

De øvrige nominerte var Gaute Steen (31 prosent), Svenning Torp og Tore Bjørn-Hansen (15 prosent), Cecilie Hammersland (14 prosent) og Arild Otnes (1 prosent).

I juryen satt leder av Norsk Havseiler & Krysserklubb, Sverre Frich jr., journalist og turseiler Jon Amtrup og redaktør Morten Jensen. Juryen avga sine stemmer hver for seg, og summen av dem ga samme resultat som folkejuryen: EMPIRE var de verdige vinnerne.

Som synlig bevis på at de er kåret til Årets Turseilere 2012, vil de ved en anledning i nærmeste fremtid få overlevert turseilerprisen, en stor vandrepokal. Den har det siste året vært i Kyrre Lind-Isaksen og Otto Hildengs varetekt. De ble Årets Turseilere 2011.

Du finner alle artiklene EMPIRE-mannskapet har publisert på seilas.no. I SEILmagasinet nummer 3 vil vi ta en prat med Årets Turseilere 2012.