HVA LEDERNE MENER: TØNSBERG SEILFORENING

En fantastisk høst
En fantastisk høst

En fantastisk høst

– Vi er hele tiden i endring og må hele tiden fornye oss, mener lederen i Tøsnebrg Seilforening.

Publisert Sist oppdatert

Vinterregatta og juletreseilaser er gjennomført og roen kan senke seg på Fjærholmen i et par måneder. Det har vært en fantastisk fin høst, og mange av våre jolleseilere har fått gjort forberedelsene sine til neste sesong.

Vi har kanskje vært ekstremt heldige med været, men det viser at det er mulig å seile hjemme i oktober eller november. Dette betyr at vi får med oss bredden på trening og at det ikke bare blir elite­satsing i utlandet etter at regattasesongen er ferdig. I tillegg til et stort antall Optimistjolle-seilere har vi nå tre etablerte 29er-lag. Det er noen år siden vi hadde så mange seilere i denne båtklassen, og det betyr at vi stadig er i endring og at vi hele tiden fornyer oss.

Seilsportsligaen er også et eksempel på dette. Her stilte Tønsberg Seilforening med et flott lag som greide å kvalifisere oss til elitedivisjonen i 2016. Gratulerer så mye til dere som gjorde jobben. Jeg håper at dette kan bidra til å rekruttere seilere mellom 20 og 40 år tilbake til seilsporten. I denne aldersgruppen har vi mange gode seilere som ikke har anledning til å stille med egen båt. I seilsportsligaen vil seilere få mulighet til å stille sammen med et lag, og få låne båter mot en sesongavgift. Det er bare et tidsspørsmål før yngre krefter hevder seg helt i toppen og slår gamle helter fra Indre Oslofjord.

Vi har i mange år vært heldige med en stabil regattakomité med mange skolerte og erfarne medlemmer. Nå er vi i en situasjon hvor listen over kvalifisert personell er svært kort. Det betyr at også denne delen av organisasjonen må fornyes. Jeg oppfordrer alle til å kjenne sin besøkelsestid i vinter, og til å stille på dommer- og arrangørkurs. Dette er en fin måte for nye medlemmer å gjøre seg kjent med foreningens mange oppgaver på. Det kreves heller ingen forhåndskunnskap.

Med dette ønsker jeg alle en fortsatt god jul og et godt nytt år.

Ole Rasmus Undrum, leder i Tønsberg Seilforening