HVA LEDERNE MENER: HAUGESUND SEILFORENING

En forening i vekst
En forening i vekst

En forening i vekst

Publisert Sist oppdatert

Vi nærmer oss slutten av året og 2015 har blåst forbi i stor hastighet. Det er gledelig å konstatere at foreningen er i stor vekst, spesielt innen jolleseiling.

Vi har en aktiv gjeng som reiser Norge rundt og deltar i regattaer med økende resultater. Det er andre år på rad at vi har hatt to representanter til junior nordisk. Målet for neste år ligger enda høyere! Også seilerne som ikke har deltatt i NC, har fått fine samlinger på hjemmebane.

Vekst gir også noen utfordringer. En relativ liten kjerne har dratt lasset etter beste evne. Med økt antall aktive seilere øker samtidig behovet og kravet til støtteapparatet, både i antall og i kvalitet. Dette gjelder ikke bare jollegruppen, men minst like mye for vår anleggsgruppe, kjølbåtgruppe og markedsgruppe. Foreningen drives kun på dugnad, så vi har bruk for alle som vil og kan bidra på en eller annen måte. Det er bare å ta kontakt med styret hvis du har muligheter for å hjelpe til.

Utdanning kan være aktuelt for en del (nye) oppgaver eller funksjoner. Her finnes det gode muligheter, både internt og eksternt. Norges Seilforbund tilbyr kurs for seilspesifikke funksjoner, mens idrettskretsen har tilbud for generelle oppgaver. For utdanning til egen båt arrangerer vi to kurs på nyåret – båtførerprøve og bruk av VHF. Nærmere informasjon er tilgjengelig på våre nettsider.

For 2016 håper og forventer vi flere aktiviteter i og for kjølbåtgruppen. Askøy Seilforening har bedt oss om å ha pitstop i Haugesund under sin årlige Seilmakeren Doublehanded. Dette gjør vi gjerne, og det kan være en god anledning for vår egne seilere å vurdere å delta!

Jeg ønsker alle våre medlemmer, besøkende og sponsorer ett godt nytt år!

Frank Hendrikse, leder i Haugesund Seilforening