Fikk penger av Gjensidigestiftelsen

En halv million kroner til brettprosjekt

Bjørn Brudevoll i Bærum Seilforening ble lurt trill rundt da Gjensidigestiftelsen overrakte en sjekk på 529 044 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Bjørn Brudevoll ankom SEILmagasinets redaksjon i dag for å bli intervjuet om seilforeningens arbeid for brettseiling. Brudevoll er en av ildsjelene i foreningen og har i en årrekke vært drivkraften når det gjelder å skape et brettmiljø i foreningen.

Lite visste han at Linda Scott i Gjensidigestiftelsen gjemte seg i et kontor i lokalet, og da intervjuet var i gang og vi skulle ut på verandaen under påskudd av at vi måtte ta bilder før det ble for mørkt, dukket julenissen opp.

Hva som så skjedde, ser du i videoen.

To tilhengere og 20 brett

Sjekken som ble overrakt skal brukes til innkjøp av to tilhengere som skal fylles med ti seilbrett i hver; 10 ungdomsbrett i den ene og 10 nybegynnerbrett i den andre.

– Tanken er at disse to settene skal kunne fraktes rundt og brukes der det er behov for dem. Vi har søkt om dette, men det hele er egentlig et samarbeid mellom seilforeningene i Asker, Bærum og Follo. Brettene skal også kunne benyttes av Asker, Nesøya, Lysakerfjorden, Nesodden og Drøbaksund Seilforening, sier Bjørn Brudevoll.

– Vi hadde sans for søknaden til Bærum fordi den la opp til at utstyret er mobilt og kan brukes ofte og av mange. Det er viktig for oss at det utstyret vi gir penger til blir hyppig brukt fremfor å stå og støve ned. Målet er at utstyret til slutt skal slites ut på grunn av bruk, sier Linda Scott.

Betydningsfull

– Denne sjekken betyr veldig mye for oss. Vi får nå et fantastisk tilbud til barn og ungdom med 20 brett vi kan flytte rundt. Målet vårt er ikke primært å skape regattaseilere, men å spre seilglede og få barn og ungdom opp av sofaen. Mangfold, lavterskel, bredde, sikkerhet og inkluderende virksomhet er nøkkelord for dette prosjektet, sier Bjørn Brudevoll som smilte fra øre til øre d a sjekken ble overrakt.

FORNØYD: Bjørn Brudevoll smilte fra øre til øre da det gikk opp for ham hva Linda Scott i Gjensidigestiftelsen hadde med til ham.
FORNØYD: Bjørn Brudevoll smilte fra øre til øre da det gikk opp for ham hva Linda Scott i Gjensidigestiftelsen hadde med til ham.