H-Båt

En nær vannet-opplevelse

Trygghetsfølelsen er større nær vannet enn i en stor båt høyt hevet over vannflaten.

Publisert Sist oppdatert

Gard Torbjørn Alveng så nylig en båtannonse han stusset over. Det var et eldre par som averterte sin 45 fots seilbåt til salgs. «Grunnet overgang til større båt»! Det godt voksne paret Gard Torbjørn og Bente Christina Alveng har tenkt akkurat motsatt.

Gard Torbjørn Alveng vokste opp med båt i Oslo. Faren var glad i båter og båtliv og hadde mange drømmer for båtbruken. Samtidig var han alltid litt engstelig for sjøen, så Gard Torbjørn fikk tidlig overta roret mens far gikk nedenunder når det ble for røft. Kanskje var det engstelsen som gjorde at faren nesten var mer glad i båtpussen enn seilasen.

Båten de hadde lengst i barndommen, var en gammel seilskøyte i tre som nok gikk mer for motor enn seil. Det var mye å gjøre med den båten, og faren gjorde alt selv. Og Gard Torbjørn lærte at det ikke er mye du ikke kan fikse selv i en båt, med tålmodighet og håndlag. Kanskje ble det til slutt for mye, for den siste båten med seil faren hadde, var en rendyrket plastbåt – en letthåndterlig liten Leisure 22.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS