Enkel modell fra B&G
Enkel modell fra B&G

Enkel modell fra B&G

B&G og Simrad utfordrer Raymarines A-serie med en ny 7-tommers plotter.

Publisert Sist oppdatert

B&G Vulcan V7 er en ny plotter uten knapper og med færre tilkoblingsmuligheter. Den styres via berøringsskjerm. Enheten er fysisk lik Simrad GO7, men med programvare tilpasset seilere. Funksjonen SailSteer har blitt enda bedre, og kan nå også legges over kartbildet. 

 

NY TREND: B&G Vulcan V7 passer inn i en trend hvor man gjerne monterer flere plottere om bord, gjerne ett for hvert ratt. Slike plottere, eller Multi Function Displays som det nå kalles, brukes til mer enn kart, også for å vise båtens data som fart og vindvinkler osv. Nye Vulcan kan i mange tilfeller erstatte vanlige instrumenter. Fordelen er den store allsidigheten, ulempen er økt strømforbruk. 

 

BILLIG: B&G Vulcan V7 vil koste ca 2/3 av Zeus med tilsvarende løsning. I USA er den priset til 800 dollar. Nyheten mangler muligheter for å koble til video og radar, men har innebygget Wi-Fi. Wi-Fi gjør det mulig å kjøpe kart og programvare direkte fra plotteren når GoFree-butikken åpner. 

 

KONKURRENT: B&G Vulcan V7 blir en direkte konkurrent til Raymarines A-serie. Det er denne serien som selger best for tiden. Garmin lanserte tilsvarende produkt for hele fem år siden. Enkle plottere uten knapper, kun berøringsskjerm. Raymarine har en A-serie med fire modeller fra 5,7 til 12 tommers skjermer. Vi blir ikke overrasket om B&G lanserer flere modeller i Vulcan-serien også. 

Vulcan V7 har en skjerm med oppløsning på 800 x 480. Det ligger på samme nivå som konkurrentene. De veier under en kilo og drar ca en amp med strøm.