Enklere å leie båt

Ønsker du å tjene penger på seilbåten i sommer? Se her.

Publisert Sist oppdatert

Boatflex er et nytt nettsted som skal gjøre båtutleie enklere, tryggere og rimeligere.

Seilas har sammen med de største seilforeningene i Skandinavia inngått et samarbeide med Boatflex, et dansk nettsted som formidler båtutleie på nett.

Likemann

Boatflex er en såkalt peer-to-peer tjeneste, som på norsk betyr likemann til likemann. Det er ingen mellomledd mellom utleier og leietaker. Alt foregår på nett, og det koster ingenting å legge ut båten til leie på Boatflex.  All utleie er dekket gjennom en solid forsikringsordning hos Lloyd’s, som dekker båtskader opp til 7,5 millioner kroner og personskader til 25 millioner kroner.

Avtale om leie og betaling skjer på nett, og Boatflex tar en provisjon av leiebeløpet. Deler av provisjonen går til et fond som støtter seilsporten. Norsk partner for øvrig er  KNS, Kongelig Norsk Seilforening, mens det i Sverige er KSSS, Kungliga Svenska Segelsällskapet og i Danmark Kongelig Dansk Yachtclub som er partnere. Også utleie av egen båt

Boatflex er et aktuelt forum enten du skal på flere ukers seilferie eller bare vil en kort dagstur på sjøen et sted. Du kan også tilby din egen båt til utleie, for eksempel i den tiden du har planlagt å ikke bruke båten. 

Alle som leier båt gjennom Boatflex blir bedt om å gi en tilbakemelding om hvordan de syntes utleien fungerte. Ved at utleiere og leietagere kan dele sine erfaringer med andre på nett, blir det en selvjustis i systemet som har vist seg å fungere godt for utleietjenester for boliger av typen AirBNB.

Seilernes venn

Seilas er et av verdens eldste fagblader, og har i over 100 år arbeidet for å inspirere til seiling og seilglede.

– Internett byr på nye muligheter. Mange båter ligger stille ved brygga mye av tiden. Boatflex gir folk som ikke selv har båt en mulighet til å oppleve seilglede på en enkel og rimelig måte. Samtidig kan også båteiere få litt inntekter på båten. Vi synes dette er en utmerket løsning for begge parter, sier publisher Ole Henrik Nissen-Lie i Norsk Maritimt Forlag A/S, som utgir Seilas.Prøv selv


Ettersom det hele er så nytt, er det ikke så mange båtene å velge blant ennå, men planen er å gjøre dette til Nordens ledende nettsted for båtutleie. Det koster ikke noe å legge ut båten for utleie, så hvorfor ikke prøve?

Fakta om Norsk Maritimt Forlag

Vi gjør oppmerksom på at Norsk Maritimt Forlag (NMF) er samarbeidspartner med Boatflex i det norske markedet. NMF er Norges eneste nisjeforlag som har spesialisert seg på å inspirere folk til å velge båtliv og seiling. Forlaget utgir magasinene Seilas, Båtliv og SEILmagasinet. Visjonen er å være Båtfolkets Beste Venn.

Fakta om Boatflex

Boatflex er en tjeneste for leie av båter på nett. Tjenesten er startet av danske seilere og etablert i samarbeid med Skandinavias ledende seilforeninger. Det koster ingenting å leie ut båten på Boaflex, men utleier tar provisjon av leiebeløpet. Deler av dette går til å støtte seilsporten.

Du finner mer informasjon på www.boatflex.com