Færderseilasen 2015

Entypeoppgjørene
Entypeoppgjørene

Entypeoppgjørene

I fem klasser gjelder regelen førstemann til mål.

Publisert Sist oppdatert

Albin Express. Den største entypeklassen er Albin Express. Her stiller det 43 båter og klassen starter klokka 15 på fredag.

I fjor vant «Machbuster» med skipper Anders B Hverven om bord, men i år seiler den samme båten under annet navn og med ny skipper. Det er i alle fall nok av navn på listen som gjerne vil ha pallplassene i Express-klassen. Alle expressene skal seile bane H, rundt Hollænderboen.

IF. Den nest største entypeklassen er IFene. Klassen starter klokka 1410 og de skal seile rundt Mefjordbåen. Færder-vinner i fjor var Robert Bay, Bærum Seilforening, som svært ofte er helt på toppen av listene.

First 31.7. First 31.7 er en stor klasse i Færderseilasen med sine 13 båter, mot ni i fjor. Starten er klokka 1530 og klassen skal konkurrere på bane H. I fjor vant Jan Kristian Vedeler og det er ingen grunn til å tro at ikke det laget blir en hard nøtt å knekke også i år.

11-meter. Man kan kanskje si at 11-meterklassen har hatt sin storhetstid, men det stiller syv båter og det er nok til egen klasse, noe de ikke greide i 2014.

X-35. For første gang stiller X-35 i egen klasse under Færderseilasen. Seks båter er påmeldt i klassen.De danske 35-foterne skal runde Hollænderboen og starten går klokka 1620.