Er du sterk nok for Vendée Globe?

På standen til Veolia Environnement kan du måle krefter mot de beste soloseilerne på en vinsjesimulator. Klarer du testen på mindre enn seks sekunder er du på god vei mot å kvalifisere for Vendée Globe-seilasen ifølge Veolia.

Publisert

Stor bilde: Populær vinsjesimulator hos Veolia i Hall 1.

Porte de Versailles, Paris

Testen går ut på at du skal vinsje så raskt du klarer i tyve sekunder, for så å måle topphastigheten etter dette. Unguttene står i kø for å prøve seg, og mens Seilas venter er det beste resultatet som oppnås 9,20 sekunder. Dette kvalifisere kun til å delta i shorthanded-seiling som co-skipper. Med litt trening til, vel og merke.

De fleste som prøver havner likevel på over ti sekunder, og får dermed beskjed om å «gå tilbake til Optimisten». De beinharde kravene som er satt opp for å hevde seg ser likevel ikke ut til å skremme publikum fra å måle krefter mot hverandre. For gøy er det lell!

- Rekorden er 6, 36, forteller representanten fra Veolia som kontrollerer tiden til alle som vil teste sine vinsjeegenskaper. Med andre ord har ingen ennå klart å underskride de magiske seks sekundene som ifølge instruksjonene kvalifiserer til Vendée Globe-seiling. Havner du mellom seks og åtte sekunder, er du derimot klar for å mønstre på Veolia Environnement.

På standen har du også mulighet til å ta med deg vennene og bli avbildet som mannskap i en kulisse som ser nøyaktig ut som en Barcelona, noe mange benytter seg av muligheten til. Om man ikke får delta i den virkelige regattaen kan man i det minste få med seg et bilde hjem som ser ut som om man har vært med..

Kanskje ikke fullt så spektaktulært, men ikke mindre nyttig er  Veolias utstilling med informasjon om vannets syklus. Her kan du lese hvordan resirkulert vann kan være til stor nytte med tanke på gjenbruk, hvordan saltvann gjøres om til ferskvann og hvordan vannresurser kan utnyttes til beste for naturen og en en bærekraftig miljømessig utvikling. 

Les mer om Veolias vannprosjekter på deres hjemmeside www.veolia.fr