Rio 2016

JONAS HØGH-CHRISTENSEN
JONAS HØGH-CHRISTENSEN

Erfaren olympier med forhåndsbetraktninger

Sølvvinner i London, Jonas Høgh-Christensen deltar i sitt fjerde OL. Han tror erfaring blir viktig.

Publisert Sist oppdatert

Jonas Høgh-Christensen tror dette vil være viktige faktorer for suksess i Rio: 

Om erfaring

- Dersom du har overlegen båtfart vil du gjøre det bra uansett. Men om alle seiler like fort vil erfaring være nøkkelen. Jeg har vært i OL før og vet hva som kreves. Jeg er sannsynligvis sterkere på alle områder så jeg håper på litt av hvert hva forholdene angår. 

2016 sammenlignet med 2012

- Jeg tror forholdene blir veldig forskjellige fra det vi opplevde i London. Det vil blåse mindre og det blir mye vanskeligere. Derfor vil det bli høye poengsummer for alle. Men konkurransen blir intens. Forhåpentlig vil vi ha vær og vind med oss slik at vi får gjennomført noen gode seilaser. Det var nærmest en selvfølge i London. I Rio kan det bli mer risikabelt. 

Skyld på Rio

- Seiling i Rio vil definitivt gi ny erfaring. Man må tilpasse seg og forsone seg med alle utfordringer både på og utenfor regattabanen.  Den ene dagen har vi seilt i 6-8 meter høye bølger, med vanvittig strøm den neste med vind fra alle retninger. Og så har vi forurensningene som gir seilingen en ny dimensjon. 

Jonas Høgh-Christensen ledet OL i Finnjolle helt til medaljefinalen i 2012 og det så ut til at han skulle snyte hjemmefavoritten Ben Ainslie for OL gullet. Men han ble slått på målstreken og var de to neste årene borte fra Finnjolla. Filmen fra medaljefinalen orket han ikke å se. Nå er Høgh-Christensen tilbake for fullt og han har blant annet vært treningskamerat for Anders Pedersen.