Ericsson bygger VO70 i Sverige
Ericsson bygger VO70 i Sverige

Ericsson bygger VO70 i Sverige

Ericsson Racing Team satser mye på a vinne neste års Volvo Ocean Race. De har engasjert vinnerkonstruktøren fra siste regatta, skipperen som vant den nest siste, og båtbyggeren som har bygget begge de to siste vinnerne av jorden rundt regattaen.

Publisert

Ericsson Racing Teams nye båt til  Volvo Ocean Race 2008-09 skal bygges i Kista, i lokalen ved siden av  Ericssons kontorer. Kunder og ansatte vil derfor kunne følge byggingen gjennom alle trinn. Byggingen av den nye båten starter i mars under ledelse av Killian Bushe som også var ansvarlig for byggingen av Illbruck som vant i 2001/02 og ABN Amro One som vant i 2005/06. Han har også hatt ansvar for byggingen av den siste båten for Victory Challenge America´s Cup Team.

Ericsson Racing Team deltar for andre gang på rad i Volvo Ocean Race. Etter en skuffende 5. plass sist, er nå et vinnerteam bestående av skipper John Kostecki og designer Juan Kouyoumdjian på plass for å sikre et vellykket andre forsøk.

 

Richard Brisius, Managing Director, Ericsson Racing Team uttaler:

- For å vinne denne regattaen må man lykkes på alle områder. Ved å starte tidlig er det mulig å få de rette menneskene, rett båtbygger og nok tid til å trene. Selv om konkurransen sikkert blir hardere i det neste racet er vi trygge på at vi nå har et program som gjør at vi stiller blant de beste til starten i Volvo Ocean Race in 2008.

 

Juan Kouyoumdjian (ARG), Ericsson Racing Team designer:

- Killian Bushe Yacht Constructions har vært involvert i high tech prosjekter i flere tiår. Det arbeide som han har levert til Volvo Ocean Race har vært på det høyeste nivå når det gjelder komposittløsninger jeg noen gang har sett. Det betyr at våre tegninger vil bli utnyttet maksimalt.

John Kostecki (USA), Ericsson Racing Team skipper

- Jeg er svært glad for å ha Killian Bushe på laget igjen. Ideen med å åpne båtbyggeriet for kunder og ansatte er super. Det vil gi oss en enda bedre støtte fordi man vi ha en bedre forståelse for high tech dimensjonene ved vårt prosjekt.