World Cup Hyeres

Erikstad stabilt god

Bjørnar Erikstad høyt oppe i sterkt 2.4 m felt

Publisert Sist oppdatert

Mens mistralen herjet i Hyeres onsdag måtte seilerne vente før vinden satte inn på regattabanene igår. Først ved 13-tiden kom det 8-10 knop som økte gradvis og som gjorde det mulig å gjennomføre fullt regattaprogram. Den svenske 49erFX seileren Lisa Ericson som til nå leder regattaen, mente imidlertid at forholdene minnet mye om det man forventer i Rio, med hyppige vindkantringer og store trykkforskjeller. 

Igjen viste Bjørnar Erikstad at han er mannen vi kan stole på. Med 1 og 5 plass i et felt der alle de beste deltar holder han 2. plass sammelagt, ett poeng bak nummer en. Også Anders Pedersen henger godt med, og etter 12 og 6 plass ligger Drøbakseileren 7. Nacra17 laget med Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen hadde en sterk 4. plass, men var ellers et stykke nede på listene. Sonaren er 6 etter 7. og 4. plass, men her er det svært jevnt og kort vei opp.

Ingen av de andre norske seilerne lyktes igår, og særlig for brettseileren Maria Moldestad som trenger å gjøre en god regatta her for å komme i betraktning til OL, var gårsdagen ille med plasseringer helt på tampen av feltet og bare to båter bak seg i sammandraget.