BÅTEN MIN

Et nytt turbåtkonsept

Ultramoderne – det var ord som ble brukt om Oceanis 430 da den var ny. Det var en båt av sin tid – og ikke en båt vi i dag vil kalle tidløs.

Publisert Sist oppdatert

Midt i sentrum av Holmestrand ligger byens flotte, nyrenoverte småbåthavn. Her er stort sett isfritt hele vinteren, og mange lar båtene bli liggende i sjøen. Det er likevel ikke noe problem for meg å finne Petter Hegles Oceanis 430. Ikke bare fordi den så tydelig ligger seilklar, det er stilen jeg kjenner igjen på lang avstand, og da spesielt den markante, brede og svarte stripen langs overbygget som kryper tvers over det lave hyttedekket. Oceanis 430 ser både veldig moderne og ikke så moderne ut på samme tid, som en dristig nyskaping fra en annen tid.

Håndverkertradisjon møter teknologi

Fra en beskjeden start for over 130 år siden har Bénéteau-verftet ekspandert til å bli blant de virkelig store innen fritidsbåtproduksjon. Den største ekspansjonen startet på 1960-tallet med plastbåtrevolusjonen. Etter noen år med produksjon av små langkjølte, litt butte seilbåter, kom en radikal endring i 1976 med introduksjonen av den finnkjølte, raske First 30. First-serien ble straks en stor kommersiell suksess og eksisterer den dag i dag som Beneteaus performance-serie.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS