Slik unngår du feilkjøp av nye seil

Etter noe blandede erfaringer med seilkjøp, gikk Ulf Breistrand grundig til verks før han bestilte seil igjen til sin Etap 37s fra 2003. Her deler han noen av sine erfaringer.

Publisert Sist oppdatert

Vinden er fri. Vinden er gratis. Men å temme vinden til å drive vår lille skute raskt og trygt frem – det er ikke helt gratis. Faktisk er seilene blant de største investeringene i en seilbåt. Så derfor løper ikke vi vanlige turseilere av sted og kjøper i tide og utide bare fordi seilene har fått noen år på duken. De holder vel et år til. De er jo hele og fine. Og når er nå egentlig et seil utseilt?

Seilmakeren sier du vil få en helt annen seilopplevelse med nye seil. Kanskje det, men hvordan vet jeg det? Du kan prøvekjøre en ny bil, men seilmakere pleier ikke å låne ut nye seil for prøveseiling. Krenger båten min for mye med de gamle seilene, eller er den bare litt vek? Krenget den mindre før?

De færreste fører en logg over aldringsprosessen til et seil. Og det blir ikke lettere av at forskjellige duktyper eldes ulikt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS