Ett, godt seilblad

Enkelte lesere av både Seilas og SEILmagasinet har uttrykt forbauselse over å se samme bilde på forsiden av begge blader etter nyttår.

Publisert Sist oppdatert

Vi har fått spørsmål om hva som skjer, selv om vi har forsøkt å informere dem som berøres direkte gjennom både brev og e-post.

Da Seilas og SEILmagasinet kom under samme tak i 2012, var planen å lage to helt forskjellige seilblader, som begge var kjempegode på sine områder.

Dette var en god kurs den gangen, men vi så ikke da omfanget av uværet på horisonten: Kraftig fall i annonseinntekter og nedgang i løssalget de siste årene har tvunget oss til å endre kursen. Det er rett og slett ikke markedsgrunnlag for to seilblader i Norge lenger. I Sverige ble bladet «Segling» lagt ned i 2013 på grunn av sviktente økonomi. Lignende historier finner vi dessverre rundt om i de fleste land med båtblader for tiden. Dette er en strukturell utvikling som rammer hele mediebransjen som følge av den digitale revolusjonen vi nå står midt oppi.

Vi har derfor i år slått sammen innholdet i SEILmagasinet og Seilas for å lage ett godt magasin. Samtidig har vi utviklet nye nettsider og et svært omfattende digitalt tilbud til våre abonnenter, som nå får tilgang til alt innhold fra 2006.

Titlene SEILmagasinet og Seilas er opprettholdt, slik at KNS-medlemmene får Seilas med KNS-sider og de øvrige seilforeningene får SEILmagasinet med tilhørende klubbsider.

Vi har forsøkt å informere alle som mottar begge blader om sammenslåingen, men vi har ikke tilgang til medlemslistene i alle samarbeidende foreninger, og derfor kan det ha glippet i noen tilfeller.

De som abonnerer på begge blader individuelt, får tilbud om å forlenge abonnementet på ønsket blad med tilsvarende antall utgaver som de ellers ville ha fått av begge. De som får det ene magasinet gjennom forening, får tilbud om gratis tilgang til alt digitalt innhold.

Vi ber om forståelse for at dette har vært nødvendig for å kunne overleve økonomisk, og vi hengir oss til arbeidet med å lage best mulig seiljournalistikk i det markedet vi nå opererer i.

Selv om innholdet i bladene nå samkjøres, er abonnementstilbudet blitt betydelig mer omfattende enn tidligere.

Der abonnentene før fikk ni utgaver levert på døren i løpet av året, får abonnentene nå i tillegg tilgang til 90 utgaver når som helst på døgnet. Nyttige tips og råd og havnereportasjer kan søkes frem på mobil, PC eller leserbrett når du trenger det.

Vi lover å holde dere oppdatert med nyheter, tester, tips, reportasjer og videoer fra seilingens verden nesten døgnet rundt i tiden som kommer.