Etterlysning 1

1. MAI: Denne båten blir fjernet 1. mai dersom ikke eieren melder seg eller noen vil ha den.
1. MAI: Denne båten blir fjernet 1. mai dersom ikke eieren melder seg eller noen vil ha den.

Hvem eier denne – eller vil du ha den?

Asker kommune etterlyser eieren av denne seilbåten. Men de gir den også gjerne bort.

Publisert Sist oppdatert

Moloen på Holmenskjæret i Asker besøkes av mange som gjerne legger båten sin der for en dag eller to, men nesten hvert år blir det liggende båter der som ikke reiser videre. Ikke minst om høsten. De blir liggende og liggende – helt til isen tar dem eller noe skjer.

Sank

Denne treseileren på ca. 29–30 fot ble liggende til den sank, og Asker kommune måtte ta den opp og satt på land på brygga på Holmenskjæret.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

– Den lå ikke lenge under, Asker kommune var kjappe på pletten med å få den opp, sier Tore Hansen, som ikke bor så langt unna.

Nå ønsker kommunen å finne eieren, men om de ikke finner vedkommende, vil de gi bort båten. Og melder hverken eieren eller noen som kunne tenke seg å overta båten innen 1. mai, blir den destruert.

Et emne

– Båten er et brukbart emne for bevaring, mener Hansen, som også er en kontaktperson i denne saken.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

Båten ser noenlunde hel ut og det klinkbygde skroget ser også ganske «tight» og intakt ut. Det har harmoniske linjer. Treverket ser slitent ut, men ser ikke råttent ut. Masten er i tre og stående rigg i syrefast vaier, og under dørken i cockpiten står det en Vetus-motor som ser ut til å være av nyere dato. Storseilet, som sitter på bommen har nok sett sine desidert beste dager.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

Har du kjennskap til båten, eller kunne tenke deg å overta den, vil han gjerne ha kontakt. ta kontakt med Tore Hansen. Tlf. 952 61 636.