Turversjon av regattabåt

Ofcet 32 er bygget for IRC, ideell for shorthandseiling. Turversjonen kan du få med mer seil og lavere vekt.

TRENDY: Ofcet 32 har linjer fra en moderne motorbåt. Negativt spring og vinduene er med på å gi båten et særpreg.

Ofcet 32 ble lansert for ett år siden og siden den gang har det lille verftet produsert det de makter for å dekke etterspørselen. Til nå er alle båtene blitt levert i racing-versjon, men nå kommer båten utviklet for turseiling. Denne har både mer duk, og lavere vekt. Enda råere med andre ord.

Lett, men lite seil

SEILmagasinet testet Ofcet 32 i fjor sammen med konstruktøren Marc Lombard. Han forklarte at de har forsøkt å lage en båten som lettere enn konkurrentene, som samtidig som den måler gunstig i IRC. En av få båter som både måler godt, og som er morsomme å seile på slør i mye vind. En relativt liten rigg, sammen med en rett kjøl er hemmeligheten bak det lave måletallet. Båten har tilsvarende tall som Sun Fast 3200, en båt som er veldig sammenlignbar.

Mer duk og ny kjøl

Turversjonen av Ofcet 32, Ofcet 32 sc har en bulbkjøl. Den veier mindre, men har høyere rettende moment. En lettere kjøl gjør at turversjonen bare veier 3,2 tonn, 200 kilo mindre enn regattaversjonen.

Turversjonen kan du også få med firkanttopp storseil, med økt seilareal. Denne versjonen har også et lengre fast baugspryd, utviklet for asymmetriske sløre seil, mens regattaversjonen har en symmetrisk spinnaker. Mens regattaversjonen er et alternativ til JPK 10.10 og Sunfast 3200, blir turversjonen mer sammenligbar med Pogo 30. 

Godt bygget

Ofcet 32, som du kan lese mer om i neste SEILmagasin, holdt en høy finish under dekk. Imponerende av et lite verft som fem til 2016 kun bygde båter for Mini Transat.

Ofcet 32 sc får en mer komfortabel innredning. Den får ett skott mellom forpigg og salong.

Det deltar en Ocfet 32 i Fastnet Race, den har ikke lykkes helt, og ligger midt i feltet. Teten blir dominert av JPK 10.80 og Sunfast 3600, to båten med mange av de samme egenskapene. 

Det deltar også to Ofcet 32 i Transquadra, også der har båttypen havnet i skyggen av JPK 1080 og Sunfast 3600.

Ofcet 32 sterter på 149 000 euro uten moms og seil.

RIGG: Ofcet 32 har et lettdrevet skrog, og klarer seg med en lite seilareal, selv i lett vind. Det gjør båten også enklere å håndtere.
CRUISING: Turvarsjonen har et skott mellom forpigg og salong. Det er også noen flere trefliser, samt skap og tekstiler. Vekten har de klart å holde på et minimum.