ÅRETS BÅT I EUROPA

NOMINERTE: Sun Odyssey, Oceanis og Hanse. Formspråket har mange likheter.
NOMINERTE: Sun Odyssey, Oceanis og Hanse. Formspråket har mange likheter.

Lesernes kåring: Familieturseilere

Årets båt i Europa-prisen blir delt ut  20. januar. Frem til da kan SEILmagasinets lesere stemme på sine favoritter. Stem frem den beste familieturseileren.

Publisert Sist oppdatert

Årets båt i Europa blir kåret av en jury av journalister fra Europas ledende seilblader hvor SEILmagasinet er med. Vi har testet båter utenfor La Rochelle,  i Frankrike i september og Barcelona, i Spania, i oktober. Det er mange priser som blir delt ut i løpet av ett år, men ingen har samme status som Årets Båt i Europa. 

I år ble det nominert tre båter i fem ulike kategorier, mot fem i hver kategori tidligere.  Det har gitt juryen mer tid å vurdere hver båt under testseilingen. Nivået på de nominerte båtene var svært høyt i år. Aldri har det vært så mange sterke kandidater.

Det skjer mye innen utvikling av seilbåter, både for tur og regatta, og Årets båt i Europa er med på å vise hva som skjer.

Det er juryen som tar beslutningen om hvilken båt som vinner, men for gøy, lager SEILmagasinet en uhøytidlig avstemming hvor leserne kan komme med sin mening. Dette vil ikke ha konsekvenser for juryens avgjørelse. 

Du finner alle de nominerte seilbåtene her. 

 

 

Jeanneau Sun Odyssey 440

Jeanneau lanserte denne høsten tre nye modeller i Sun Odyssey-serien. Den mest spennende er 44-foteren. Båten har mange løsninger vi aldri har sett før, og byr på en helt ny cockpitløsning. Ny innredningsløsning, og ny rigg. SEILmagasinet testet også båten fra Marstrand i august. Du finner testen her. 

 

Beneteau Oceanis 51.1

Oceanis 50 forteller litt om hvordan det franske verftet mener turseilere skal være i fremtiden. Båten kan leveres i mange ulike versjoner, også i en «First»-versjon for dem som prioriterer fart. Det er tilpasningsmulighetene verftet tilbyr som er båtens sterke kort. Fra en enkel turseiler med rulleseil, til en rå båt med regattakjøl og karbonmast. 

Du finner test av båten her

 

Hanse 548

Hanse tetter hullet mellom 50 og 57-foteren med en nyhet som har mange av kvalitetene til Hanse 588. 54-foteren viser Hanses nye stil. Mange av båtens løsninger vil dukke opp i fremtidige Hanse-modeller. Kvaliteten er økt. Mer lys under dekk og muligheter for fast biminitopp er stikkord.

 

 

 

 

Årets Båt i Europa 2018

FRANSK: Oceanis 51.1 viser Beneteaus nye stil.
FRANSK: Oceanis 51.1 viser Beneteaus nye stil.