ÅRETS BÅT I EUROPA

Lesernes kåring: Familieturseilere

Årets båt i Europa-prisen blir delt ut  21. januar. Frem til da kan Seilas’ lesere stemme på sine favoritter. Stem frem den beste familieturseileren.

Publisert Sist oppdatert

Rask langturseiler

Django 12.70 er en båt bygget for seiling under tøffe forhold. Båten kan beskrives som er turversjon av Class 40. Den er lett, har mye seil, og er innredet for å kunne bo om bord på skrå. Den er utviklet for å krysse hav under tøffe forhold, med alt som kreves av dekksutstyr, cockpit layout, og innredning for slikt bruk. Dette er noe franskmenn kan. 

 

Seilbåt for nybegynnere

Det franske verftet Aspace Vag har tatt frem Ikone 7.50, en søt turseiler på bare 7,5 meter, men oppleves som en 30 foter. Den seiles som en Laser på kryss. Båten har masten flyttet langt frem, og bærer bare et storseil, men har gennaker for medvindseiling i lett vind. Det gjør seilhåndteringen svært enkel. Karbonmasten står uten stag og vant. 

 

En smak av luksus

Jeanneau utvikler sin yacht-serie for luksuriøse seilbåter. Nyheten på 50-fot blir seriens minste modell, og bygger på samme ideer som 54-foteren som ble nominert i fjor. Båten får klassens største lugarer, og en smart cockpit.

 

Trendy trebåt

RM970 er nyeste modell fra det innovative franske verftet. RM er et verft i sterk vekst og har klart det ved å gå egne veier. 32-foteren er diger for lengden, og har sporty seilegenskaper. En krossover med egenskaper fra ekstreme shorthandmiljøet, med turseilingsegenskaper og komfort. 

 

Smått og lekkert

J&J har konstruert en 22-foter for Østerrikske Sunbeam som viser at også små båter kan være kule. Sunbeam 22.1 er bygget for å kunne bli dratt på henger, men har køyer for fire. Den har ett lettdrevet skrog og veier 1,3 tonn. Båten har også fått en rolle som J/70 har her hjemme, i Østerrike. 

Create your own user feedback survey