TEST: La Rochelle skal 17 båter vurderes. RM 970 er en av dem. Båten blir bygget i La Rochelle
TEST: La Rochelle skal 17 båter vurderes. RM 970 er en av dem. Båten blir bygget i La Rochelle

Klart for testing i La Rochelle

17 båter står på listen når juryen i Årets Båt i Europa skal teste nominerte båter.

Publisert
PRIS: Årets Båt i Europa skal har vært markedets mest prestisjefulle pris i over 10 år. Seilas er med i juryen som består av journalister i europeiske seilblader.
PRIS: Årets Båt i Europa skal har vært markedets mest prestisjefulle pris i over 10 år. Seilas er med i juryen som består av journalister i europeiske seilblader.

Rask langturseiler

Django 12.70 er en båt bygget for seiling under tøffe forhold. Båten kan beskrives som er turversjon av Class 40. Den er lett, har mye seil, og er innredet for å kunne bo om bord på skrå.

 

Seilbåt for nybegynnere

Det franske verftet Aspace Vag har tatt frem Ikone 7.50, en søt turseiler på bare 7,5 meter. Båten har masten flyttet langt frem, og bærer bare et storseil. Det gjør seilhåndteringen svært enkel. På slør er det mulig med gennaker.

 

django12.70
django12.70

Trendy trebåt

RM970 er nyeste modell fra det innovative franske verftet. RM er et verft i sterk vekst og har klart det ved å gå egne veier. 32-foteren er diger for lengden, og har sannsynligvis også gode seilegenskaper.

 

Smått og lekkert

J&J har konstruert en 22-foter for Østerrikske Sunbeam som viser at også små båter kan være kule. Båter er bygget for å kunne bli dratt på henger, men har køyer for fire. Den har ett lettdrevet skrog og veier 1,3 tonn.

 

Performance Cruiser

Sporty båt for alle

Dehler 34 er en kameleon. En båt som både egner seg for turseiling, men kan spekkes opp til rendyrket racing. 34-foteren får en bredt skrog med mye volum. Båten har potensialet til å ta opp arven etter Dufour 34 Performance her hjemme.

sunbeam221
sunbeam221

  

Definisjonen på Performance cruiser

J/112e ligger helt opp til kategoriens definisjon. Båten erstatter J/109 som ble en stor suksess. J/112e har alt vist at båten har klart å følge forgjengeren på regattabanen, samtidig til by mer komfort og plass under dekk.

 

108461a3ac5fae5d298effc8abee07f4799b67
108461a3ac5fae5d298effc8abee07f4799b67

Den trendy franske

Ofcet 32 er en båt laget av et verft med stor suksess i Mini Transat. Nyheten har linjer fra Marc Lombard, som også står bak RM og flere Jeanneau. Ofcet 32 er tilpasset IRC, men får linjer ingen har sett. Kanskje en trendsetter.

 

For lange strekk

Pogo begynner å bli godt kjent her hjemme. Deres nye 36-foter er perfekt for Norge. Båten er liten nok for shorthandseiling, men byr på nok volum for turseiling. Dessverre blir måletallet på denne typen alt for høyt for å kunne hevde seg på regattabanen.

 

Luksuriøse seilbåter

 

Den ultimate ekspedisjonsbåten

Garcia utvilet en 45-foter etter langtureksperten Jimmy Cornells ideer. Garcia  Exploration 52 er bygget over samme konsept. Båten skal fungere både i tropene som i arktiske strøk, samt tåle en storm.

 

Flerskrogsbåter

Utfordrer Lagoon

Lucia 40 fra Fountaine Pajot er en katamaran på samme størrelse som Lagoon 39, men lettere av vekt. Verften mener også at plassen er smartere utnyttet.

Garcia 52
Garcia 52

Størst på katamaraner

Lagoon har enorm vekst. Den nye 42-foteren følger opp stil og konseptet til Lagoon 39.

Lugarene er større og løsningen i cockpiten bedre. Større vinduer gir enda bedre utsikt, samtidig skal båten seile bra. 

Enkel og rask

Tricat 30 er et fransk alternativ til Dragonfly. 30-foteren veier bare 1800 kilo, og skal kunne seile opp mot 20 knop. Innredningen gir soveplass til seks, og sideskrogene kan vippes inn for å redusere bredden.

 

lagoon42
lagoon42

Spesielle båter

Moderne gaffelrigg

Bihan 6.50 er en dagseiler konstruert av Finot Conq med en spesiell rigg. Båten er vakuumstøpt, og veiere bare 750 kilo. Skroget har moderne linjer. Båten ble først bygget som en «oneoff», men er nå satt i produksjon.

 

For sporty turseiling

Seascape 24 er en modell mellom 18 og 27-foteren. Båten er laget for sporty turseiling, og kan trekkes med henger. Båten har et seilareal i forhold til vekt som en Melges 24, og skal fly på slør.

 

Sjøens lekreste

Spirit Yachts i England bygger trebåter med klassiske linjer, men moderne undervannskrog. Spirit 47CR er bygget for å kunne seile langt, og leve om bord. 47-foteren har lange overheng, men det er allikevel plass til to lugarer.

 

seascape24
seascape24

Enkel foiling

Easy to fly er et prosjekt fra Absolute Dreamer. Katamaranen skal foile i svært lett vind.

 

Den nye baugen

Scow FR18 er en dagseiler med baugen fra de raskeste Mini Transat-båtene. Baugen gjør båten mer stabil, og skal plane tidlig. Båten blir bygget av et lite verft i Frankrike.

 

Første runde i Cannes

Bare syv båter fant veien til Årets Båt-testing i Cannes for litt over to uker siden. Da seilte vi Outremer 4X, Nautitech 46 Open, Italia 12.98, X4, Grand Soleil 58, Jeanneau 51 og Oceanis Yacht 62.

Første runde av testing, les og se film: Båtkjøpere skal ha det lettvint