KULING: Det ble tøffest i Drøbaksund med over to knops motstrøm, og vindkast opp mot 17 m/s.
KULING: Det ble tøffest i Drøbaksund med over to knops motstrøm, og vindkast opp mot 17 m/s.

En av historiens tøffeste Færderseilaser

• Nesten halvparten av båtene brøt årets Færderseilas. Etter start ble det målt 17 m/s i Drøbaksundet. • Størst mannefall var det i entypeklassene, men to 17 åringer vant den krevende Express-klassen.

Publisert Sist oppdatert

Sørøstlig kuling skapte dramatikk i årets Færderseilas. Av 270 båter som startet seilasen, fullførte bare 132. Det betyr at nesten 49 prosent valgte å bryte.

Det var lenge usikkert om reglene rundt regattaen som endte opp med start fra Dyna Fyr, og målgang ved Filtvedt. Det var en begrensning med 50 personer over startlinjen av gangen, og det ble også en begrensning på antall mannskap om bord. For første gang var det påmeldt flere båter i NOR Rating Doubbelhanded-klassen, enn i NOR Rating-Klassen.

Flere båter brakk masten, blant dem ungdomsbåten «Papagena» fra Son. Pål Kragerud i Sun Fast 3200 kolliderte med en H-båt som kom for babord halser. Kollisjonen var så kraftig at begge båtene brøt i årets Færderseilas. Mange fikk ødelagte seil, en båt allerede før start. Også den drevne shorthanded-seileren Eira Naustvik fikk problemer i den sterke vinden.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS