FÆRDERSEILASEN 2017

ØST: Vind fra øst betyr som regel nedbør. Det blir regn, men ikke fryktelig mye.

Skikkelig lureføre under Færder’n

Vurdering av strøm, hyppige seilskift, og det å kunne forstå vinden blir helt avgjørende i årets Færderseilas.

Publisert Sist oppdatert
YR: Prognose for Færder Fyr fredag og lørdag.

Mange hadde nok håpet på en hyggeligere værmelding, men de som kjenner Oslofjordens utfordringer, og har ambisjoner om å nå høyt opp på resultatlistene, ser på værprognosene som en morsom utfordring. Været er rett og slett ustabilt, og da hjelper det ikke med lavt måletall og nye seil. Det er hodet til navigatøren som rett og slett blir avgjørende, og så vet vi alle at de beste seilerne også har mest flaks.

Vind fra alle kanter

Sjekker du yr.no for Indre Oslofjord, forteller prognosene om svak vind fra nordøst.

Ved Slagentangen vrir vinden over til sydøst på ettermiddagen. Det er også svak vind fra syd ved Færder på ettermiddagen, men utover kvelden og natten vil den øke fra øst, inntil det blir oppklarning og vind fra vest i morgenlysningen, natt til lørdag.

Sjekk skyer, og forvent seilskift.

Motstrøm

Strømmen i Drøbaksund er alltid avgjørende. Ifølge tidevannstabellen  er det lavvann i Indre Oslofjord kl 12.00, og høyvann kl. 18.38. I løpet av denne tiden vil det renne mye vann inn i fjorden. Med lett vind, blir strømmens innvirkning større.

Det gjelder altså å holde motet og humøret oppe. Ja, det blir litt regn, men ikke all verden. Det kommer en oppklarning mot slutten.

 

 

 

LAVTRYKK: Et stort lavtrykk vil ligge vest for Irland på fredag. Det vil påvirke vindretningen.