Færderseilasen 2023:

SKIPET: MSC Poesia med ClubSwan 50 "Proxflyer" i front

Skuffende Færderdekning av riksmediene

Deres dekning av den største seilasen i Norge handlet om en båt i turklassen. Se bilde av båten som forårsaket nestenulykken.

Publisert Sist oppdatert

Årets færderseilas ble lite omtalt av de store mediehusene. VG og Dagbladet delte derimot en video fra da en seilbåt holdt på å kollidere med et utadgående cruiseskip, MSC Poesia.

Seilbåten, som vi fikk bilde av senere på dagen, deltok i turklassen i Færderseilasen. VG siterer Christian Strøm, båtfører på redningsskøyten RS «UNI Oslofjord»:

– Mange som seiler ser ikke bakover, de har fokus fremover og med konkurrenter ved siden av, skriver VG.

HER ER DE: Såvidt SEILmagasinet klarer å se så er det denne båten som var årsak til nestenkollisjonen med MSC Poesia. Her fotografert på vei ut fjorden senere på kvelden.
HER ER DE: Såvidt SEILmagasinet klarer å se så er det denne båten som MSC Poesia måtte vike unna. Her fotografert på vei ut fjorden senere på kvelden.

Feltet lå langt bak

Når hendelsen oppsto i Drøbaksund var hovedfeltet såvidt kommet seg avgårde fra startstreken i Oslo havn, og lå mye lenger inn i fjorden.

– Årets Færderseilas ble dramatisk for en av seilbåtene som fikk motorproblemer foran et cruiseskip, skrev VG.

For alle som driver med seilsport, hadde det vært ønskelig at riksmediene fokuserte mer på det sportslige i en av de største og mest tradisjonsrike regattaene her i landet.

Saken er oppdatert og korrigert søndag 11. juni kl 12:30. Vi kom først i skade for å skrive at båten som cruiseskipet nesten kolliderte med ikke var deltager i Færderseilasen. Det riktige er at båten deltok i turklassen. Vi beklager feilen.

MERKELIG INGRESS: I alle fall for en seiler så er det noe som skurrer med ingressen til VG.
DRAMATIKK: VG skrev om nesten-ulykken i Færdern, men om de sportslige resultatene.
UT AV KONTEKST: Sitatet til mannskap ombord redningsskøyten virker å være dratt ut av kontekst.