Volvo Ocean Race

Feirer 45 års historie med Legends Race

Da tidligere Whitbread/Volvo båter fikk sin egen havneseilas i Alicante i 2011, fikk de gamle båtenes sin renessanse.

Publisert Sist oppdatert

Volvo Ocean Race markerer jorden rundt seilasenes 45. års historie med å invitere båter fra tidligere seilaser til å være med på den siste etappen i 2017-18 fra Gøteborg til Haag.

Enhver båt som har deltatt i Whitbread Round the World Race eller Volvo Ocean Race, fra 1973-74, er invitert til Legends Race 2018. Seilasen følger ruten til deltakerne i Volvo Ocean Race og vil starte omtrent samtidig som disse, rundt 21. juni.

Planene ble kjent under et seminar i Gøteborg før helgen, der blant annet Tracy Edwards MBE deltok. Hun var skipper på «Maiden» som tok to etappeseire i  1989-90 med et rent damelag, og planlegger nå å delta med samme båt og mannskap i 2018. Båten ble for få år siden funnet i en elendig forfatning på Seychellene og blir nå skipet tilbake til England der den skal restaureres og settes tilbake til sin originale tilstand.

Legends Race skal inkludere en Maxi klasse, en Volvo Ocean 60 klasse og en åpen klasse. Ingen av Knut Frostads VO60 båter er lenger i Norge, og VO70 «Camper» som var her et par sesonger er solgt til utlandet. «Berge Viking» som deltok i Whitbread i 1981-82 og i Legends Race i 2011, der båten fikk en hederlig 7. plass i baneseilasen utenfor Alicante under Peder Lunde jr. og Stig Hatlos kommando, eies fremdeles av Morten Sig. Bergesen.