Fikk ny båt av Hallberg Rassy

Svenske Bengt Nordé og kone har fått ny 37 foter av verftet etter årelang tvist med Hallberg Rassy

Publisert Sist oppdatert

Nordé som fikk levert sin drømmebåt, en ny Hallberg Rassy 37 fra verftet i mai 2008. Han hadde problemer med båten fra første stund og måtte i løpet av de første fire månedene bytte, først varmeanlegg og deretter motor. Etter ti måneder, i forbindelse med skroggjennomføring av instrumenter, oppdaget eieren at båten hadde alvorlige delamineringsfeil og at var brist i kjølstokken og han reklamerte omgående til verftet.

Det var starten på en langvarig prosess som endte i Uddevalla Tingrett i september ifjor. Her fremla Bengt Nordé krav om ny båt. Pris for den aktuelle båten var da ca. SEK 4.7 mill. I et forsøk på å oppnå forlik i saken tilbød verftet kunden SEK 2 mill, og at begge parter skulle dekke sine egne saksomkostninger. I følge Hallberg Rassy var deres saksomkostninger på rundt SEK en mill., Nordés noe mindre. Hans forsikring dekket SEK 80.000 av disse.

Bengt Nordé ville ikke akseptere tilbudet fra HR og det har ligget an til ny rettsak i løpet av våren. Nå er imidlertid partene kommet til enighet. Ifølge Magnus Rassy er begge parter fornøyde, men for øvrig vil han ikke uttale seg om forliket. Etter det Seilas kjenner til innebærer avtalen som for øvrig er taushetsbelagt at Nordé og hans kone får ny båt i løpet av våren. Rassy vil ikke kommentere dette.